Στο πλευρό του Τζον Καμαρά, με αφορμή την κλήση του σε απολογία από την αρμόδια επιτροπή της Football League, βρίσκεται ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ).

Πιο συγκεκριμένα, ο άσος της Λαμίας θα κληθεί να λογοδοτήσει για το μήνυμα που αναγραφόταν στη φανέλα του («We are West Africans. We are not a virus» / «Είμαστε Δυτικο-Αφρικανοί. Δεν είμαστε ιός»), στο οποίο ήταν πάνω τυπωμένες τις σημαίες της χώρας του, της Λιβερίας και της Γουινέας, των τριών κρατών δηλαδή που πλήττονται περισσότερο από την επιδημία του ιού Εμπολα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τετάρτη ο ΠΣΑΠ με ανακοίνωσή του για αυτό το θέμα επεσήμανε πως ο ποδοσφαιριστής αυτός «δεν είναι διαφορετικός, είναι ένας από εμάς, όπως ΟΛΑ τα παιδιά που έχουν έλθει στην πατρίδα μας, για να βγάλουν το ψωμί τους’».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Ο ΠΣΑΠ είναι δεδομένο, γνωστό και κοινά παραδεκτό, ότι αγκαλιάζει με αγάπη και ενδιαφέρον το σύνολο των συναδέλφων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών οι οποίοι αγωνίζονται στην Ελλάδα. Σε όλους και σε κάθε τόνο, επαναλαμβάνουμε ρητά και κατηγορηματικά το αυτονόητο. Εμείς είμαστε οι πρωταγωνιστές, εμείς οφείλουμε να δίνουμε, πάντα, το καλό παράδειγμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ορισμένες φορές, ωστόσο, συμβαίνει να βρισκόμαστε μπροστά σε περιπτώσεις πράγματι ιδιαίτερες και ξεχωριστές. Όπως συμβαίνει με τον συνάδελφο της Λαμίας Τζον Καμαρά, ο οποίος κλήθηκε σε απολογία από την αρμόδια επιτροπή της Football League, με βάση την αναφορά στο φύλλο αγώνα από τον διαιτητή, του μηνύματος που αναγραφόταν στη φανέλα του.

Τυπικά ορθή η διαδικασία. Μόνο τυπικά, ωστόσο… Ο συνάδελφος από τη Σιέρα Λεόνε εξέφρασε την αγωνία του και θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα για την πατρίδα του και τον ίδιο, σε σχέση με όσα έχουν αναφερθεί για την επέκταση και τις επιπτώσεις του ιού Εμπολα.

Ο ΠΣΑΠ είναι στο πλευρό του Καμαρά και κάθε άλλου συναδέλφου, ο οποίος εκφράζεται, δίχως να προσβάλλει με τις ενέργειες, τις αντιδράσεις και τη στάση του. Ο κανονισμός είναι σαφής. Όμως, σαφέστερη όλων πρέπει να είναι η ευαισθησία και η κατανόηση μας για, εντός των ορίων, εξωτερικεύσεις συναισθημάτων από νέους ανθρώπους που, ειδικά τον τελευταίο καιρό, έχουν ακούσει πολλά και έχουν ταλαιπωρηθεί ακόμα περισσότερο. Αρκετές έγνοιες είχε τον τελευταίο καιρό ο Καμαρά, ας μην του προστίθενται άλλες.

Δεν είναι διαφορετικός, είναι ένας από εμάς, όπως ΟΛΑ τα παιδιά που έχουν έλθει στην πατρίδα μας, για να βγάλουν το ψωμί τους. Όλοι οι ποδοσφαιριστές, άλλωστε, για τον ίδιο… ιό, μιλάμε. Αυτόν της αγάπης για το παιχνίδι μας, το ποδόσφαιρο» αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης