Η Εθνική ομάδα επικράτησε της Ολλανδίας 2-1 σε φιλικό ματς που διεξήχθη στο «Φίλιπς Στάντιον» και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη επί των «οράνιε» στην ιστορία της. Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν στο 14’ με τον Βαϊνάλντουμ, ενώ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ισοφάρισε στο 29’ ο Κώστας Μήτρογλου. Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε στο 74’ ο Γιαννιώτας.

Η ομάδα του Μίκαελ Σκίμπε με ελάχιστες εξαιρέσεις παρουσίασε το καλό αμυντικό της πρόσωπο και «έσβησε» τους Ολλανδούς, χτυπώντας με μεγάλη επιτυχία στην αντεπίθεση. Ήταν η «πρόβα τζενεράλε» της γαλανόλευκης πριν την έναρξη της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, όπου στην πρεμιέρα θα κοντραριστεί εκτός έδρας με το Γιβραλτάρ (6/9).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ολλανδία του Ντάνι Μπλιντ ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και κατάφερε σχετικά νωρίς να προηγηθεί. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Προμές με σουτ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Καρνέζη, ενώ στο 13′, μετά από λάθος του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, ο Γιάνσεν πάσαρε στον Βαϊναλντουμ που από κοντά άνοιξε το σκορ.

Στο 21’ η Εθνική είχε την πρώτη της καλή στιγμή με ένα δυνατό σουτ του Φορτούνη λίγα μέτρα έξω από την περιοχή. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Τοροσίδης με σέντρα βρήκε τον Μήτρογλου, ο οποίος με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 και έγινε ο δεύτερος Έλληνας παίκτης μετά τον Δημήτρη Σαραβάκο που βάζει γκολ στους «οράνιε».

Ο Σνάιντερ στο 32′ με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ, ανησυχώντας τον Καρνέζη που προσπάθησε να αποκρούσει, αλλά δεν έφτασε την μπάλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ολλανδοί στο δεύτερο μέρος ξεκίνησαν με τον Γιάνσεν στο 49′ να σουτάρει άουτ και τον ίδιο παίκτη στο 64’ να μην μπορεί να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Καπίνο. Ο Γιάνσεν έχασε νέα ευκαιρία στο 66’, όταν με φαλτσαριστό σουτ αστόχησε, ενώ το γκολ που χάρισε τη νίκη στην Ελλάδα ήρθε στο 74’.

Ο Μάνταλος έκλεψε τη μπάλα, ο Μήτρογλου έφυγε στην αντεπίθεση και έκανε το σουτ από πλάγια θέση, όμως ο Ζουτ απέκρουσε. Στην επαναφορά ο Γιαννιώτας πήρε το ριμπάουντ και σε κενή εστία διαμόρφωσε το 2-1.

Στο 79′ ο Γιάνσεν, δοκίμασε ένα ακόμα σουτ και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ για ακόμα μία φορά με αποτέλεσμα το σκορ να μην αλλάξει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Ολλανδία – Ελλάδα 1-2 (ΟΤΕ Sport 1)

Γκολ: 14′ Βαϊνάλντουμ – 29′ Μήτρογλου, 74′ Γιαννιώτας

Κίτρινες κάρτες: Μπεργκίς – Μανωλάς

Κόκκινες κάρτες:


Ολλανδία:
Ζουτ, Βίλεμς (80′ Ντοστ), Μπλιντ, Μπρούμα, Φέλτμαν, Σνάιντερ (65′ Πρόπερ), Στρούτμαν (65′ Χέντριξ), Βαϊνάλντουμ (72′ Κλάασεν), Προμές (72′ Νάρσινγκ), Μπεργκίς, Γιάνσεν.

Ελλάδα:
Καρνέζης (46′ Καπίνο), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (46′ Παπαδόπουλος), Τζαβέλλας, Τοροσίδης (46′ Σταφυλλίδης), Σάμαρης, Μανιάτης, Μάνταλος (83′ Καρέλης), Φορτούνης (56′ Γιαννιώτης), Χολέμπας (46′ Μπακασέτας), Μήτρογλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης