«Στροφή» 180 μοιρών έκαναν οι επικεφαλής του ολλανδικού ποδοσφαίρου. Ενώ προετοίμαζαν τις τελευταίες ημέρες μία κίνηση πρόωρης ολοκλήρωσης της Eredivisie, όπως έκαναν και στο γειτονικό τους Βέλγιο η ομοσπονδία και η Jupiler League, στην τηλεδιάσκεψη της Τρίτης (07/04/2020) η ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανέτρεψε τα δεδομένα κι έφερε στο προσκήνιο σενάριο με πολύ σοβαρές πιθανότητες, επανεκκίνησης της σεζόν στις 19 Ιουνίου.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τις ολλανδικές ομάδας, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις εντός της ομοσπονδίας πως η κυβέρνηση και ο ολλανδικός οργανισμός υγείας, θα είναι σε θέση να δώσουν το «πράσινο φως» στις ομάδες για να επιστρέψουν στις προπονήσεις περί τα μέσα Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αντίθετη περίπτωση, η ομοσπονδία θα κληθεί να πάρει απόφαση σ’ εκείνο το διάστημα, για οριστική ματαίωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Εφόσον υλοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα της ολλανδικής ομοσπονδίας, η τελευταία αγωνιστική (34η) της Eredivisie θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουλίου. Εντός των ορίων που έχει θέσει η UEFA, αλλά σίγουρα θα δημιουργήσει «ζητήματα», αφού θα πρέπει σε αυτή την περίπτωση να βρεθεί φόρμουλα με τα συμβόλαια που λήγουν την 30η Ιουνίου.

Επί του παρόντος παραμένει ασαφές το αν (και πότε) θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του Ολλανδικού Κυπέλλου ανάμεσα στη Φέγενορτ και την Ουτρέχτη. Κάτι που βεβαίως θα επηρεάσει και τη διεξαγωγή του Super Cup, που ήταν (αρχικά) προγραμματισμένο για την 9η Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη, εάν το πρωτάθλημα ολοκληρωθεί έως τις 26 Ιουλίου, η επόμενη σεζόν θα πρέπει να ξεκινήσει λίγο μετά τα μέσα Αυγούστου.

Εν αντιθέσει πάντως με την… αισιοδοξία των ανθρώπων της ομοσπονδίας, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε δεν έδειξε τόσο απόλυτος με τις ημερομηνίες και βεβαίως το αν θα συνεχιστεί το εφετινό πρωτάθλημα. «Δεν είμαι δικηγόρος, ωστόσο έχουν διευκρινίσει πως όλες οι συναντήσεις που αφορούν άδειες, συμπεριλαμβανομένου και του ποδοσφαίρου, απαγορεύονται μέχρι την 1η Ιουνίου. Είδα ότι θέλουν να ξεκινήσουν το πρωτάθλημα λίγο μετά τα μέσα Ιουνίου. Την εβδομάδα πριν τις 28 Απριλίου, θα ανακοινώσουμε τι θα ισχύσει με τα μέτρα μετά τις 28/04. Δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις. Κι αυτό είναι ένα ρίσκο που παίρνει η ολλανδική ομοσπονδία. Θα πρέπει να δουν το θέμα με δικηγόρους, για το αν μπορούν να προπονηθούν ή όχι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης