Ολλανδία: Στις 12 Σεπτεμβρίου αρχίζει το πρωτάθλημα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020, 11:31
Ολλανδία: Στις 12 Σεπτεμβρίου αρχίζει το πρωτάθλημα

Το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει το ολλανδικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021. Η ανακοίνωση έγινε από την ομοσπονδία της χώρας, με την εκτίμηση ότι οι ποδοσφαιριστές θα χρειαστούν έξι έως οκτώ εβδομάδες για να βρεθούν σε ικανοποιητική φυσική κατάσταση.

Η απόφαση της KNVB ήρθε λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για χαλάρωση ορισμένων από τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού.

Η ολλανδική κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι υπό ορισμένες προϋποθέσεις από την 1η Ιουλίου θα επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα της χώρας. Συγκεκριμένα, πρέπει να τηρείται μια κοινωνική απόσταση 1,5 μ. ανάμεσα στους φιλάθλους, κάτι που, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας, σημαίνει πως θα υπάρχει «πολύ περιορισμένη χωρητικότητα».

«Αν και είναι δύσκολο να παίξεις με περιορισμένο κοινό σε ορισμένα γήπεδα, αυτό το ενδιάμεσο στάδιο είναι απαραίτητο» δήλωσε σχετικά ο διευθυντής της ομοσπονδίας, Έρικ Γκούντε.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολλανδία έγινε η πρώτη χώρα στην οποία, λόγω του κορωνοϊού, διεκόπη οριστικά το πρωτάθλημα 2019-2020, χωρίς την ανάδειξη πρωταθλητή.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020, 11:54