Οι αγώνες της Παρί Σεν Ζερμέν με Μονπελιέ και Ντιζόν, στο πλαίσιο της γαλλικής Ligue 1, θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2019, αντίστοιχα, μετά την αναβολή τους λόγω των διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων».

Οι πολιτικές αναταραχές στη Γαλλία άρχισαν τον Νοέμβριο, όταν οι πολίτες ξεκίνησαν να διαμαρτύρονται για το φόρο του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στα καύσιμα, αλλά στην πορεία εξελίχθηκαν σε αντι-κυβερνητικό κίνημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαμαρτυρίες και οι διαδηλώσεις έχουν προκαλέσει ταραχές σε ολόκληρη τη χώρα, ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα Παρίσι, όπου πλήθος αθλητικών εκδηλώσεων επλήγη λόγω της πίεσης που ασκείται στην αστυνομία και στις υπηρεσίες ασφαλείας. Ο εντός έδρας αγώνας της Παρί με τη Μονπελιέ, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου, αρχικά μεταφέρθηκε στις 15 Ιανουαρίου.

Μετά από ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής, ωστόσο, αυτή η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στις 19 ή 20 Φεβρουαρίου, ενώ το ταξίδι της πρωταθλήτριας Γαλλίας στη Ντιζόν θα οριστεί για τις 13 Μαρτίου, ύστερα από την αναβολή του το περασμένο σαββατοκύριακο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης