Πολλές υποσχέσεις για το μέλλον άφησε ο Παναθηναϊκός στον εντός έδρας αγώνα του κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή της εμφάνιση επιβλήθηκε την Κυριακή με 2-1 των Αρκάδων στη Λεωφόρο και «αναρριχήθηκε» στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «πράσινοι» πήραν το δεύτερο συνεχόμενο «τρίποντο» στο πρωτάθλημα, μετά από αυτό κόντρα στον ΟΦΗ, χάρη σε δύο καταπληκτικά τέρματα των Μπεργκ (59’) και Φιγκερόα (76’), ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 με ένα επίσης εξαιρετικό γκολ από τον Ντε Μπλάσις (60′).

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο πρώτο μέρος το ματς τα είχε όλα εκτός από γκολ. Η αναμέτρηση του «τριφυλλιού» με τον Αστέρα είχε γρήγορο ρυθμό, αρκετές προσωπικές μονομαχίες, πάθος κι ένταση, ωστόσο οι δύο ομάδες υστερούσαν στην τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα να μην «ματώσουν» τα δίχτυα στο πρώτο 45λεπτο.

Στις λιγοστές αξιόλογες στιγμές του πρώτου μέρους, ο Παναθηναϊκός απείλησε με ένα σουτ του Κλωναρίδη στο 13ο λεπτό, που αποδείχθηκε εύκολη «λεία» για τον Ερνάντεζ, ενώ στο 27΄ και σε σέντρα του Πράνιτς από αριστερά ο Μπεργκ, στο πίσω δοκάρι, έπιασε δύσκολη κεφαλιά που έφυγε άουτ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο, χάνοντας δύο πολύ καλές ευκαιρίες στο πρώτο πεντάλεπτο: στο 47΄ ένα καλό σουτ του Ζέκα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αστέρα και στο 50΄ ο Μπεργκ βρέθηκε απέναντι στον Ερνάντεζ αλλά απέτυχε να τον νικήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πίεση των «πράσινων» απέφερε καρπούς στο 59ο λεπτό, όταν ο Σίλντεφελντ με βαθιά μπαλιά έψαξε τον Μπεργκ, ο Σουηδός κατέβασε με το στήθος, έφερε την μπάλα μπροστά του και με «ξερό» σουτ άνοιξε το σκορ στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η χαρά των γηπεδούχων, ωστόσο, κράτησε για μόλις ένα λεπτό, αφού μετά τη σέντρα ο Ντε Μπλάσις βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού και βρήκε χώρο και χρόνο για να «ζυγίσει» το δεξί του και να στείλει την μπάλα στην απέναντι γωνία του Καπίνο, για το 1-1.

Ο αγώνας είχε όμως ακόμη δρόμο, καθώς ο Φιγκερόα επιβεβαίωσε την κλάση του σκοράροντας τρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο: στο 77΄ ο Λαγός έβγαλε μια «γλυκιά» σέντρα από τα δεξιά και ο Αργεντινός με προβολή στο πέσιμό του πρόλαβε τους αντίπαλους αμυντικούς και έγραψε το τελικό 2-1.

Παναθηναϊκός- Αστέρας Τρίπολης 2-1

Γκολ: 59′ Μπεργκ, 76′ Φιγκερόα – 60′ Ντε Μπλάσις

Κίτρινες: Τριανταφυλλόπουλος, Πράνιτς, Σίλντεφελντ – Μπαράλες, Τσαμπούρης, Εντό, Ναβάρο, Πιπίνης

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Νάνο, Λαγός, Πράνιτς, Ζέκα, Κλωναρίδης (74΄ Φιγκερόα), Ντίνας (80΄ Μέντες), Μπεργκ (90΄+ Μπαϊράμι)

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Ερνάντεζ, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Ζησόπουλος (80΄ Καράσκο), Γκόιαν, Ουσέρο, Κοντοές, Ντε Μπλάσις, Γκρατσίνι (54΄ Εντό), Ναβάρο, Μπαράλες (78΄ Χουάνμα)

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης