Ο Γιόακιμ Λεβ θα παραμείνει προπονητής της εθνικής Γερμανίας μέχρι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του επόμενου έτους, αφού έλαβε την σχετική στήριξη από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας. Η θέση του ήταν επισφαλής μετά την πρόσφατη χειρότερη ήττα των «πάντσερ» σε επίσημο παιχνίδι και συγκεκριμένα με 6-0 από την Ισπανία.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας συμφώνησε ότι αυτό που μετράει είναι το υψηλής ποιότητας έργο του προπονητικού προσωπικού, η άθικτη σχέση μεταξύ της ομάδας και του τεχνικού και μια σαφής ιδέα για τις προηγούμενες και μελλοντικές διαδικασίες» ανέφερε η DFB σε ανακοίνωσή της και προσθέτει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ήττα της εθνικής ομάδας από την Ισπανία συζητήθηκε επίσης στη συνομιλία με τον εθνικό προπονητή και στην τηλεφωνική διάσκεψη της διοίκησης που ακολούθησε. Ένα μόνο παιχνίδι δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι κριτήριο για τη γενική απόδοση της εθνικής ομάδας και του εθνικού προπονητή».

Η DFB αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Λεβ έχει επιτύχει τους στόχους του να προκριθεί η εθνική στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, να παραμείνει η Γερμανία στη League A του Nations League και να διασφαλίσει ότι θα βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης