Το… χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου, επισημοποιήθηκε σήμερα, καθώς η διοίκηση της Μονακό, ανακοίνωσε την λύση της συνεργασίας της με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ.

«Obrigado Mister», δηλαδή «Ευχαριστούμε Mister» είναι η πρόταση που συνοδεύει την φωτογραφία του Πορτογάλου τεχνικού, στην σχετική ανάρτηση στον λογαριασμό που διατηρούν οι Μονεγάσκοι στο Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού έμεινε στην Μονακό πέντε χρόνια, διάστημα στο οποίο οι «πρίγκιπες» κατέκτησαν ένα πρωτάθλημα, το 2016/17. Ωστόσο φέτος και μετά από μια σειρά από δέκα διαδοχικούς αγώνες χωρίς νίκη, η Μονακό καταλαμβάνει την 18η θέση της κατάταξης και βρίσκεται στη ζώνη υποβιβασμού.

Επικρατέστερος αντικαταστάτης του Ζαρντίμ στον πάγκο των Μονεγάσκων, θεωρείται ο Τιερί Ανρί.

Αναφερόμενος στην πολυετή θητεία του στο Πριγκιπάτο, ο έμπειρος τεχνικός, σχολίασε: «Αισθάνομαι υπερήφανος που καθοδήγησα την Μονακό για περισσότερο από τέσσερα χρόνια. Εδωσα πάντα τον καλύτερο εαυτό μου και εργάσθηκα με πάθος. Όλοι μαζί, κατακτήσαμε σπουδαίες νίκες και αυτές είναι οι αναμνήσεις που θα κρατήσω. Daghe Munegu».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φράση «Daghe Munegu», προέρχεται από την αυθεντική γλώσσα των Μονεγάσκων του παρελθόντος, σημαίνει «Πάμε Μονακό» και αποτελεί «σήμα κατατεθέν» για τους κατοίκους του Πριγκιπάτου. Γι΄ αυτό, με την ίδια φράση είχε κλείσει το αποχαιρετηστήριο μήνυμα του προς τους φιλάθλους της ομάδας και ο Κιλιάν Μπαπέ…

Όσον αφορά στον αντιπρόεδρο της Μονακό, Βαντίμ Βασίλιεφ, επεσήμανε πως «αποχαιρετούμε τον Λεονάρντο με τον μέγιστο σεβασμό για την συνολική εργασία του. Αφήνει πίσω του μία πολύ θετική παρακαταθήκη. Η συνεργασία μας θα αποτελέσει μία από τις πιο όμορφες σελίδες στην Ιστορία του συλλόγου. Ο Λεονάρντο θα είναι για πάντα μέλος της οικογένειας της Μονακό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης