Ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του (1/8) από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, κάνοντας αναφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε σύγκριση με εκείνο της Πορτογαλίας, περιέγραψε πώς αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα που δεν εργάζεται, ανέλυσε τις πορτογαλικές ομάδες στη μάχη που δίνουν για τον τίτλο και υπογράμμισε τις τεράστιες φιλοδοξίες του, σημειώνοντας μάλιστα ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σύλλογος στη χώρα του που μπορεί να τις… καλύψει.

Ο 52χρονος Πορτογάλος προπονητής συμμετείχε στο πάνελ συζήτησης του «World Scouting Congress» που διεξάγεται στο Πόρτο, με θέμα τον «χρήσιμο χρόνο παιχνιδιού», βρίσκοντας την ευκαιρία και για άλλες χρήσιμες επισημάνσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του ελληνικού και του πορτογαλικού ποδοσφαίρου ως προς τον χρόνο παιχνιδιού. Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι χειρότερα από το πορτογαλικό ποδόσφαιρο. Είναι θέμα κουλτούρας. Όταν πάμε σε διεθνείς αγώνες, πηγαίνουμε με ένα πνεύμα καλών παραστάσεων και καλών παιχνιδιών, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει προστασία, διαχείριση και στρατηγικές, στις οποίες οι παίκτες είναι συνηθισμένοι από τις προπονήσεις τους. Υπάρχουν πολλά πράγματα που αλλάζουν και, όταν αποχωρούν από τα πρωταθλήματά τους, δηλαδή το πρωτάθλημα Πορτογαλίας, για το οποίο μιλάμε, υπάρχουν σημαντικές αλλαγές, γιατί αυτή η κουλτούρα έχει εδραιωθεί εδώ και πολλά χρόνια» είπε ο Πέδρο Μαρτίνς, μιλώντας στη συνέχεια για τη μάχη του τίτλου στην Πορτογαλία:

«Η Μπενφίκα κινήθηκε καλά, εκτός από τον προπονητή της, έψαξε για παίκτες με προφίλ που θα ήθελαν να είναι μέρος της ομάδας. Νομίζω ότι πήγε στη μεταγραφική αγορά με έξυπνο τρόπο. Μετά η Μπράγκα του Αρτούρ Ζόρζε, ο οποίος κάνει μια απολύτως εξαιρετική δουλειά στο πορτογαλικό πρωτάθλημα και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, του βγάζω το καπέλο. Το έκανε όταν ανέλαβε την Μπράγκα πριν από δύο χρόνια και τελείωσε τη σεζόν πολύ καλά και αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι είναι ικανός προπονητής. Υπάρχει ακόμα δρόμος στο πρωτάθλημα. Η Πόρτο και η Σπόρτινγκ εξακολουθούν να έχουν λόγο, όσον αφορά τον τίτλο. Η Σπόρτινγκ δεν ξεκίνησε πολύ καλά. Η Πόρτο ήταν ξανά σε πολύ παρόμοιες καταστάσεις, την περασμένη σεζόν ήταν σε αυτήν την κατάσταση και κατέληξε να είναι πρωταθλήτρια. Είναι ακόμα πολύ νωρίς. Σε αυτό το στάδιο, η Μπενφίκα και η Μπράγκα ήταν οι πιο ικανές ομάδες. Είναι πάντως εντελώς πρόωρο να βγάλουμε τη Σπόρτινγκ από τη μάχη του τίτλου. Μέχρι στιγμής βλέπω τέσσερις ομάδες και οποιαδήποτε από αυτές μπορεί να είναι πρωταθλήτρια, ειλικρινά».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το πώς αντιμετωπίζει αυτό το… διάλειμμα στην καριέρα του στους πάγκους, μετά την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό, έπειτα από τέσσερα και πλέον χρόνια:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν δύσκολο. Τη στιγμή που έφυγα ήταν σημαντικό να ανακάμψω, γιατί σε πέντε ή έξι χρόνια δεν είχα κάνει ουσιαστικά διακοπές, ήταν σημαντικό να ανακτήσω δυνάμεις. Τώρα όμως μου λείπει το ποδόσφαιρο, είμαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου, ζω έντονα το ποδόσφαιρο ακόμα και στην καθημερινότητά μου, μία διαδικασία που είναι απολύτως σημαντική και ζωτικής σημασίας» τόνισε.

«Θα ήθελες να επιστρέψεις στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο;» τον ρώτησαν στη συνέχεια, για να απαντήσει:

«Δεν το βλέπω από αυτή την οπτική γωνία. Θα ήθελα να έχω ένα καλό πρότζεκτ που να ταιριάζει στις φιλοδοξίες μου. Είμαι προπονητής ποδοσφαίρου, με αποδεδειγμένες ικανότητες. Είμαι ένας προπονητής των πρότζεκτ, που αυτή τη στιγμή έχει τεράστιες φιλοδοξίες και πιθανότατα στην Πορτογαλία δεν μπορούν να μου τις καλύψουν σε αυτήν την περίπτωση οι μεγάλες ομάδες, καθώς έχουν πολύ καλούς προπονητές. Θα πρέπει να ψάξω αλλού».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης