Με τους τελευταίους αγώνες για τον 5ο και τον 6ο όμιλο ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του Euro 2020. Τα ματς Σλοβακία-Ισπανία (19:00, ΑΝΤ1), Σουηδία-Πολωνία (19:00, Μακεδονία TV), για τον 5ο, Πορτογαλία-Γαλλία (22:00, ΑΝΤ1) και Γερμανία-Ουγγαρία (22:00, Μακεδονία TV) για τον 6ο ρίχνουν την αυλαία στη φάση των ομίλων και με αυτό τον τρόπο θα σχηματιστούν οριστικά τα ζευγάρια στη φάση των «16» που θα ξεκινήσουν από το Σάββατο (26/6).

Με την πλάτη στον τοίχο Ισπανία και Πολωνία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα είναι ανοιχτά στον Ε’ Όμιλο, μπαίνοντας στην τελευταία αγωνιστική. Σουηδία και Σλοβακία έχουν, για την ώρα, προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ωστόσο όλα μπορεί να ανατραπούν μιας και παίζουν κόντρα σε Πολωνία και Ισπανία, αντίστοιχα, που… καίγονται για νίκη.

Η ευφορία στη Σλοβακία έπειτα από τη νίκη της πρεμιέρας μετριάστηκε σε μεγάλο βαθμό έπειτα από την ήττα από τη Σουηδία, αλλά η ομάδα του Στέφαν Τάρκοβιτς είναι δεύτερη και κρατά την τύχη της στα… πόδια της. Ίσως και η ισοπαλία να της είναι αρκετή, δε θα είναι, όμως, στην Ισπανία. Οι «φούριας ρόχας», έπειτα από δύο σερί ισοπαλίες, χρειάζονται μόνο το «τρίποντο» για να βρεθούν στα νοκ άουτ παιχνίδια. Ο Λουίς Ενρίκε ζήτησε από τους παίκτες του να εμφανιστούν «πεινασμένοι» για διάκριση και πόνταρε στη δύναμη της έδρας, μιας και ο αγώνας διεξάγεται στη Σεβίλλη.

Το πέναλτι του Εμίλ Φόρσμπεργκ έφερε τη Σουηδία στην κορυφή του ομίλου – έκπληξη κατά πολλούς. Ωστόσο, με μια ισοπαλία θα βρεθεί σίγουρα στους «16» η ομάδα του Γιάνε Άντερσον – αήττητη στα επτά τελευταία παιχνίδια της – που στην επίθεση περιμένει πολλά από τον Αλεξάντερ Ισάκ και στην άμυνα ευελπιστεί να σταματήσει τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Οι Πολωνοί χρειάζονται μόνο τη νίκη, έπειτα από την ήττα-σοκ από τη Σλοβακία και την εμψυχωτική ισοπαλία με την Ισπανία, αν θέλουν να βρεθούν στους «16». Κι ο «Λέβα» θέλει όσο τίποτε άλλο να σκοράρει για να φτάσει τα τέσσερα (4) σε EURO αλλά και να προσπεράσει στη σχετική λίστα τον Γιάκουμπ Μπλαστσικόφσκι. Στα συν για τον Πάουλο Σόουζα η επιστροφή του Γκρέγκορζ Κρικόβιακ αλλά και η πιθανή χρησιμοποίηση του Κάρολ Σφιντέρσκι στο αρχικό σχήμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής για τον Ε’ Όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020:

19:00 ΑΝΤ1 Λα Καρτούχα Στάντιουμ (Σεβίλλη), Σλοβακία – Ισπανία 

Διαιτητής: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)

Πιθανές Συνθέσεις

Σλοβακία (Στέφαν Τάρκοβιτς): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν, Κούτσκα, Χροσόφσκι, Χαράσλιν, Χάμσικ, Μακ, Ντούντα.

Ισπανία  (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Λαπόρτ, Τόρες, Γκαγιά, Γιορέντε, Μπουσκέτς, Τιάγκο, Μορένο, Μοράτα, Τραορέ. 

19:00 Μακεδονία TV Στάδιο Αγίας Πετρούπολης, Σουηδία – Πολωνία

Διαιτητής: Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία)

Πιθανές Συνθέσεις 

Σουηδία (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ, Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον, Σ. Λάρσον, Έκνταλ, Όλσον, Φόρσμπεργκ, Ισάκ, Κουάισον.

Πολωνία (Πάουλο Σόουζα): Τσέζνι, Μπερεζίνσκι, Μπέντναρεκ, Γκλικ, Γιόζβιακ, Μοντέρ, Κρικόβιακ, Ζιελίνσκι, Πούχατζ, Λεβαντόφσκι, Σφιντέρσκι.

5ος όμιλος

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί Γκολ
Σουηδία 2 4 1-0
Σλοβακία 2 3 2-2
Ισπανία 2 2 1-1
Πολωνία 2 1 2-3

 

Γαλλία, Γερμανία και Πορτογαλία παίζουν ρέστα στον όμιλο του θανάτου

Όλα είναι ανοιχτά σε ό,τι έχει να κάνει με την πρωτιά, αλλά και τις ομάδες που εν τέλει θα πάρουν την πρόκριση από τον ΣΤ’ Όμιλο, με την Πορτογαλία να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και την Ουγγαρία να αναζητά ένα «ποδοσφαιρικό θαύμα».

Η βαριά ήττα της Πορτογαλίας από τη Γερμανία, φέρνει τους Ίβηρες σε πιο δυσχερή θέση και με μεγαλύτερη ανάγκη για βαθμούς έναντι των Γάλλων, σε ένα ματς-επαναληπτικό του τελικού του Euro 2016. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ορίζει μόνη της τη μοίρα της και θα βασιστεί και πάλι στον πρώτο σκόρερ του τουρνουά αλλά και ρέκορντμαν σε πολλές κατηγορίες, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Οι «τρικολόρ» έμειναν στην ισοπαλία με την Ουγγαρία, είναι στην κορυφή του ομίλου και ακόμη κι αν ηττηθούν πιθανότατα θα βρεθούν στους «16». Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ, πάντως, αφού στήριξε τον Καρίμ Μπενζεμά παρά την αφλογιστία του, ζήτησε μόνο τη νίκη, αφού «είμαστε οι παγκόσμιοι πρωταθλητές και πρέπει να το αποδεικνύουμε».

Η Γερμανία ανέκαμψε με εκκωφαντικό τρόπο από την ήττα από τη Γαλλία και, υποχρεώνοντας τους Πορτογάλους στην ισοφάριση της πιο βαριάς ήττας τους σε EURO, έβαλαν «φωτιά» στον όμιλο. Ακόμα και μια ισοπαλία θα είναι αρκετή για την ομάδα του Γιόακιμ Λεβ ώστε να βρεθεί στη νοκ άουτ φάση του τουρνουά, ενώ υπάρχουν και οι τραυματισμοί που αφήνουν εκτός τον Τόμας Μίλερ και ίσως τους Ματς Χούμελς, Ιλκάι Γκιουντογκάν. Από την άλλη, οι Ούγγροι δεν έχουν να χάσουν κάτι. Ίσα-ίσα που με την ισοπαλία που απέσπασαν από τη Γαλλία πήραν και ψυχολογία. Η νίκη στο Μόναχο δεν είναι, προφανώς, κι ό,τι πιο εύκολο γι’ αυτό και ο Μάρκο Ρόσι ζήτησε από τους παίκτες του «να κάνουν το τέλειο παιχνίδι».

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής για τον ΣΤ’ Όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020:

22:00 ΑΝΤ1 Πούσκας Αρίνα (Βουδαπέστη), Πορτογαλία – Γαλλία 

Διαιτητής: Αντόνιο Ματέου Λαχόι (Ισπανία)

Πιθανές Συνθέσεις

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Πατρίσιο, Σεμέντο, Ντίας, Πέπε, Γκερέιρο, Ντανίλο, Σάντσες, Φερνάντες, Σίλβα, Ρονάλντο, Ζότα.

Γαλλία  (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Κιμπεμπέ, Ερνάντεζ,Πογκμπά, Καντέ, Ραμπιό,Γκριεζμάν, Μπενζεμά, Εμπαπέ.

22:00 Μακεδονία TV Φούσμπαλ Αρίνα (Μόναχο), Γερμανία – Ουγγαρία

Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεφ (Ρωσία)

Πιθανές Συνθέσεις 

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Γκίντερ, Σίλε, Ρούντιγκερ, Κίμιχ, Κρόος, Γκορέτσκα, Γκόσενς, Χάβερτζ, Γκνάμπρι, Βέρνερ .  

Ουγγαρία (Μάρκο Ρόσι): Γκιουλάτσι, Μπότκα, Ορμπάν, Ατ. Σάλαϊ, Νέγκο, Κλάινχαϊσλερ, Νάγκι, Σάφερ, Φιόλα, Αντ. Σάλαϊ, Ρ. Σάλαϊ.

6ος όμιλος

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί Γκολ
Γαλλία 2 4 2-1
Γερμανία 2 3 4-3
Πορτογαλία 2 3 5-4
Ουγγαρία 2 1 1-4

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης