Η επιθυμία των Βέλγων να ανακοινώσουν τον Ντομένικο Τεντέσκο ως νέο προπονητή της εθνικής ομάδας συνεχίζει να εμποδίζεται, από τις διαπραγματεύσεις για συμβόλαιο με την πρώην ομάδα του Λειψία, αλλά πηγές της βελγικής ομοσπονδίας είπαν ότι αναμένουν ότι το θέμα θα διευθετηθεί εντός μιας εβδομάδας.

Ο 37χρονος συμφώνησε να αντικαταστήσει τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ σε συμβόλαιο μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, αλλά δεν μπόρεσε να υπογράψει ακόμα επειδή διαπραγματεύεται για το υπόλοιπο του συμβολαίου του με την ομάδα της Λειψίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τεντέσκο απολύθηκε τον Σεπτέμβριο, αλλά εξακολουθεί να δικαιούται μισθούς ενός εκατομμυρίου ευρώ, όπως ανέφεραν οι πηγές στο Reuters. Θα κερδίσει επίσης ένα επιπλέον μπόνους εάν ο σύλλογος κερδίσει την Bundesliga.

Η Λειψία είναι αυτή τη στιγμή τέταρτη στη βαθμολογία της Bundesliga, τέσσερις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου μετά από 19 αγώνες.

Η βελγική ομοσπονδία ήλπιζε σε επίσημη ανακοίνωση για τον νέο προπονητή που θα γινόταν στο τέλος αυτής της εβδομάδας, αλλά ακόμα περιμένει να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες του Τεντέσκο με τη Λειψία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Βέλγοι είναι σίγουροι, ωστόσο, ότι θα έχει αρκετό χρόνο για να προετοιμάσει την ομάδα για τον εναρκτήριο αγώνα της στα προκριματικά του Euro 2024 εναντίον της Σουηδίας στη Στοκχόλμη στις 24 Μαρτίου.

Το Βέλγιο έχει προγραμματισμένο φιλικό εναντίον της Γερμανίας στην Κολωνία, τέσσερις ημέρες αργότερα.

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ αποχώρησε μετά τον αποκλεισμό της ομάδας του Βελγίου στον πρώτο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ τον Δεκέμβριο και στη συνέχεια συμφώνησε να αναλάβει την εθνική Πορτογαλίας.

Ο Τεντέσκο, ο οποίος γεννήθηκε στην Ιταλία αλλά μεγάλωσε στη Γερμανία, έχει προπονήσει επίσης τη Σάλκε 04 και τη Σπαρτάκ Μόσχας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης