Η Εθνική Ελλάδας κοντράρεται με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη (21:45, Ote sport 1), σε παιχνίδι για την προκριματικά φάση του Euro 2016. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, καθώς μετά τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές βρίσκεται στην… ουρά του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας συγκομιδή μόλις μία ισοπαλία, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Φινλανδία, και τρεις εντός έδρας ήττες από Ρουμανία, Βόρεια Ιρλανδία και Νησιά Φερόε.

Τα παραπάνω είχαν σαν αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από τον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ο Ιταλός προπονητής Κλάουντιο Ρανιέρι. Απόψε απέναντι στην Ουγγαρία ο Σέρχιο Μαρκαριάν θα οδηγήσει την Εθνική με στόχο το… restart.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος της Ελλάδας είναι πλέον η τρίτη θέση του ομίλου, που αφήνει… παραθυράκι για την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2016. Την πρόκριση την παίρνουν απευθείας οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις των ομίλων, αλλά και ο καλύτερος τρίτος όλων των γκρουπ. Οι υπόλοιποι οκτώ τρίτοι θα παίξουν μπαράζ για τα τέσσερα τελευταία εισιτήρια.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Κώστας Μήτρογλου, Χοσέ Χολέμπας, Γιάννης Μανιάτης και Γιώργος Σαμαράς. Για τον αποψινό… τελικό ο Ουρουγουανός τεχνικός προσανατολίζεται να παρατάξει σύστημα 4-3-3.

Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Καρνέζης, ενώ στην άμυνα αναμένεται να αγωνιστούν οι Σταφυλίδης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος και Μανωλάς. Στο κέντρο την τριπλέτα θα σχηματίσουν οι Σάμαρης, Κονέ και Κυριάκος Παπαδόπουλος, ενώ θέση διεκδικεί και ο Ταχτσίδης. Στα «φτερά» επικρατέστεροι να ξεκινήσουν είναι οι Φετφατζίδης και Χριστοδουλόπουλος, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Στέφανος Αθανασιάδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αποστολή βρίσκονται και οι: Καπίνο, Βελλίδης, Μπακάκης, Μόρας, Σιόβας, Λαγός, Κατσουράνης, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Γιαννιώτας και Καρέλης.

Η 5η αγωνιστική

Β. Ιρλανδία-Φινλανδία 2-1 (33′, 38′ Λάφερτι – 90′ Σάντικ)
Ρουμανία-Ν. Φερόε 1-0 (21′ Κεσέρου)
21:45 Ουγγαρία-Ελλάδα

Η βαθμολογία του έκτου ομίλου

Ρουμανία 13 (7-1)
Β. Ιρλανδία 12 (8-4)
Ουγγαρία 7 (4-3)
Φινλανδία 4 (5-7)
Νησιά Φερόε 3 (2-7)
Ελλάδα 1 (1-5)

Επόμενη αγωνιστική (13/6)

Φινλανδία-Ουγγαρία
Β. Ιρλανδία-Ρουμανία
Νησιά Φερόε-Ελλάδα

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης