Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία (FIFA) ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε ποινική καταγγελία στην εισαγγελία της Ζυρίχης, κάνοντας λόγο για αποδείξεις περί «εγκληματικής κακοδιαχείρισης» σε ένα πρότζεκτ για μουσείο, το οποίο δημιουργήθηκε από τον πρώην πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ. Η διεθνής ομοσπονδία έκανε γνωστό ότι η καταγγελία της «αναγνώρισε την άμεση εμπλοκή του πρώην προέδρου της FIFA, Γιόζεφ Μπλάτερ, μαζί με άλλα άτομα» στις συμφωνίες που συνήφθησαν για το μουσείο, το οποίο βρίσκεται στην κεντρική Ζυρίχη.

«Η καταγγελία περιλαμβάνει τα συνολικά κόστη του πρότζεκτ που ανέρχονται στα 500 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (564,59 εκατ. δολάρια) και αναγνωρίζει ότι η προηγούμενη διοίκηση της FIFA διέθεσε 140 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα για την ανακαίνιση κτηρίου, το οποίο δεν βρίσκεται στην ιδιοκτησία του οργανισμού, ενώ επίσης “κλείδωσε” τον εαυτό της σε μια μακροχρόνια συμφωνία μίσθωσης με δυσμενείς όρους σε σύγκριση με τις τυπικές τιμές της αγοράς, η οποία, συνολικά, θα κοστίσει στη FIFA 360 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα έως την ημερομηνία λήξης το 2045» αναφέρει η παγκόσμια ομοσπονδία στην ανακοίνωση που εξέδωσε και προσθέτει: «Αυτό είναι μισό δισεκατομμύριο ελβετικά φράγκα, το οποίο θα μπορούσε και θα έπρεπε να είχε διοχετευθεί στην ανάπτυξη του παγκοσμίου ποδοσφαίρου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας στις καταγγελίες της FIFA, ο δικηγόρος του Μπλάτερ, Λόρεντς Έρνι, δήλωσε ότι «οι κατηγορίες είναι αβάσιμες και απορρίπτονται έντονα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπλάτερ, ο οποίος ήταν πρόεδρος της FIFA για 17 χρόνια, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από την επιτροπή δεοντολογίας της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, αφού έγινε το αντικείμενο ποινικής διαδικασίας στην Ελβετία το 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης