Στο περιθώριο του σημερινού διοικητικού συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής κατατέθηκε στις ομάδες-μέλη του συνεταιρισμού το προσχέδιο της Super League για αναδιάρθρωση της κατηγορίας από την αγωνιστική περίοδο 2018-2019.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί στις 10 Φεβρουαρίου, στη νέα συνεδρίαση της Λίγκας. Ουσία της πρότασης είναι η πρόβλεψη για μείωση των συλλόγων κατά δύο, δηλαδή από 16 σε 14, καθώς και η διεξαγωγή πλέι οφ και πλέι άουτ για όλες τις ομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη αλλαγή, εφόσον υλοποιηθεί, αφού στα πλέι οφ (1-4) θα συμμετάσχει και ο πρώτος της κανονικής περιόδου, με τον πρωταθλητή να αναδεικνύεται μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας και αφού οι ομάδες θα μεταφέρουν στους αγώνες κατάταξης τη βαθμολογία της κανονικής περιόδου, μαζί και τη διαφορά από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες συλλόγους.

Ακόμη θα διεξάγονται πλέι οφ και για τις θέσεις 5-8 (μεταφέρονται επίσης οι βαθμοί της κανονικής περιόδου) προκειμένου να προκύψει η ομάδα που θα κερδίσει το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Όσο για υποβιβασμό, η πρόβλεψη αναφέρει ότι στο τέλος της περιόδου 2017-18 θα υποβιβαστούν αυτόματα οι τρεις τελευταίοι σύλλογοι και ο 13ος θα παίξει σε μπαράζ (2 αγώνες) με τον δεύτερο στο βαθμολογικό πίνακα της Football League και ο νικητής θα συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα της Λίγκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι για να ισχύσουν αυτές οι αλλαγές, η πρόταση θα πρέπει να ψηφιστεί από τα 3/4 του Δ.Σ. της Super League.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης