Η Bundesliga μπορεί να επαναρχίσει από το δεύτερο μισό του Μαΐου, ύστερα από τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω του κορωνοϊού, όπως δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ.

Η ανακοίνωση της Γερμανίδας καγκελάριου αναμενόταν στο πλαίσιο της έναρξης χαλάρωσης των περιορισμών που είχαν επιβληθεί στη χώρα, προκειμένου να περιοριστεί η έξαρση του ιού. Η Μέρκελ συζήτησε το θέμα της χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού σε τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα με εκπροσώπους από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια και πηγές προσκείμενες στις σχετικές συνομιλίες δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι υπήρξε συμφωνία για την επανέναρξη και της Β΄ κατηγορίας (2. Bundesliga).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εν λόγω πηγές επισήμαναν ότι όλα τα παιχνίδια θα πρέπει να διεξάγονται χωρίς φιλάθλους και πως η γερμανική ποδοσφαιρική λίγκα (DFL) θα αποφασίσει την ακριβή ημερομηνία… επανεκκίνησης στις δύο κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται ότι η αγωνιστική δραστηριότητα στην Bundesliga έχει διακοπεί από τις 13 Μαρτίου, εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Μετά το «πράσινο φως» που άναψαν η κυβέρνηση και τα κρατίδια, αναμένεται να διεξαχθεί αύριο συνέλευση της DFL με τους 36 συλλόγους-μέλη της και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, η Bundesliga θα είναι το πρώτο από τα πέντε μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που θα επαναρχίσει μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επαγγελματικές ομάδες της Γερμανίας έχουν αρχίσει προπονήσεις από τα μέσα Απριλίου, με τους παίκτες να γυμνάζονται σε μικρά γκρουπ και υπό αυστηρούς όρους, συμπεριλαμβανομένων εκτεταμένων ελέγχων σε όλους τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης