Η κοινή πρόταση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό παρουσίασε μια λίστα 32 πιθανών πόλεων υποδοχής, προχωρώντας στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τις περισσότερες πόλεις με 25, ακολουθούμενες από τον Καναδά με τέσσερις και το Μεξικό με τρεις. Η αρμόδια επιτροπή, έκανε γνωστό ότι έλαβε αιτήσεις από 41 πόλεις και μείωσε τη λίστα μετά από μια συνολική μελέτη των εγκαταστάσεων.

«Καθώς προχωράμε στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας προτάσεων, είμαστε ακόμα πιο σίγουροι ότι έχουμε όλα όσα χρειάζονται για να διοργανώσουμε το μεγαλύτερο, πιο συναρπαστικό Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA στην ιστορία, που θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης του ποδοσφαίρου σε όλη τη Βόρεια Αμερική και σε όλο τον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της επιτροπής, Σάνιλ Γκουλάτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε ένα όραμα για την ανάπτυξη του παιχνιδιού και την συμμετοχή των φιλάθλων όπως ποτέ άλλοτε. Η μεγαλύτερη πρόκληση θα είναι να βρούμε τρόπους για να τιμήσουμε τον ενθουσιασμό όλων των ανθρώπων σε ολόκληρο τον Καναδά, το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω μιας ενιαίας φιλοσοφίας φιλοξενίας».

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 θα έχει 48 ομάδες, κάτι που απαιτεί αύξηση εγκαταστάσεων. Εάν η κοινή πρόταση επιλεγεί από τη FIFA, για να φιλοξενήσει την διοργάνωση, τουλάχιστον 12 πόλεις θα επιλεγούν ως χώροι για τα παιχνίδια.

Η πρόταση του Μαρόκου είναι η μόνη, που κινείται κατά της κοινής πρότασης των ΗΠΑ, του Καναδά και του Μεξικού. Η FIFA, έχει προγραμματίσει να ψηφίσει τον οικοδεσπότη του 2026 στο συνέδριο του 2018 στη Μόσχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης