Με επιστολή του προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και τις υγειονομικές αρχές της χώρας, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών ζητά την κατ΄ εξαίρεση έναρξη –και συνέχιση– των πρωταθλημάτων της Super League 2 και της Football League.

Αναλυτικά η επιστολή του ΠΣΑΠ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ενόψει της έκδοσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης, δυνάμει της οποίας θα εξειδικεύονται τα αθλητικά μέτρα που θα εφαρμοσθούν, θέτουμε υπόψη σας τα εξής:

Ήδη, από το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου, οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές επέστρεψαν στις ομαδικές προπονήσεις, ενώ μέχρι σήμερα έχουν προπονηθεί 46 ομάδες με δύναμη άνω των 1.000 αθλητών.

Εν συνεχεία, έχουν διεξαχθεί 128 επίσημα παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων τόσο εκείνων των ομάδων μας στις διοργανώσεις της UEFA, όσο και των εθνικών ομάδων και, αν προσθέσουμε και τα φιλικά προετοιμασίας ο αριθμός ξεπερνά τους 200 αγώνες. Συνεπώς, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 4.000 προπονήσεις, ενώ βρέθηκαν μόνο 38 θετικά κρούσματα, εκ των οποίων τα 20 περιορίστηκαν σε τρεις συγκεκριμένες ομάδες. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει περίτρανα, αφενός μεν ότι στο χώρο του ποδοσφαίρου σημειώθηκε ελάχιστη διασπορά του ιού, αφετέρου δε ότι το υγειονομικό πρωτόκολλο εφαρμόστηκε με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στην περίπτωση αναστολής των πρωταθλημάτων της Α2 και Β’ Εθνικής Κατηγορίας Ποδοσφαίρου (Super League 2 – Football League), αυτό συνεπάγεται αυτόματα πως η ενδεχόμενη επίσημη έναρξη αυτών θα μετατοπισθεί με μαθηματική ακρίβεια για το 2021, καθώς απαιτούνται τουλάχιστον 20-30 ημέρες για την ελάχιστη προετοιμασία των ομάδων, με άμεσο και αναπότρεπτο κίνδυνο να μην είναι εφικτή η ολοκλήρωση των εν λόγω πρωταθλημάτων λόγω χρονικής πίεσης. Δυστυχώς, αυτό θα επιφέρει την πλήρη οικονομική και επαγγελματική καταστροφή των ΠΑΕ και των μελών μας, αλλά και χιλιάδων ακόμη οικογενειών, συνυπολογιζομένου του συνόλου των εργαζομένων στις ως άνω ΠΑΕ.

Υπό τα ανωτέρω δεδομένα, αιτούμαστε να εξαιρεθούν από τα μέτρα οι δυο επαγγελματικές κατηγορίες και να τους επιτραπεί να αγωνιστούν κανονικά υπό την προϋπόθεση της αυστηρής τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου, η οποία έχει αναμφισβήτητα αποδείξει την αποτελεσματικότητά της».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης