Ο Ραούλ Μπράβο, ο οποίος κατηγορείται ότι είναι ένας εκ των επικεφαλής στο περίφημο κύκλωμα στημένων αγώνων στην Ισπανία με την ονομασία «Oikos», παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στην εκπομπή «Δίκη στο Open», αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι στο παρελθόν υπήρχαν στημένα παιχνίδια στην Ελλάδα, χωρίς πάντως, όπως τονίζει, να συμμετέχει ο ίδιος.

Ο παλαίμαχος άσος, ο οποίος αγωνίστηκε στην Ελλάδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού, του Άρη και της Βέροιας, ξεκαθάρισε παράλληλα ότι «αν κάποιος συμπαίκτης μου έπαιξε για να χάσει θα τον γαμ@@σα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολόκληρη η συνέντευξη του Ραούλ Μπράβο:

Κύριε Μπράβο καλησπέρα σας.

Καλησπέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θέλετε να σχολιάσετε τη δικαστική σας περιπέτεια;

Το μόνο που θέλω να σου πω είναι ότι είμαι χαλαρός γιατί ξέρω ότι δεν το έκανα και περιμένω μόνο το δικαστήριο να πει αυτό που ξέρω κι εγώ.

«Παίζω στοίχημα αλλά δεν είμαι κερδισμένος»

Δηλαδή ότι δεν έπαιξες στοίχημα;

Όχι, όχι ποτέ. Να έπαιζα ένα στοίχημα για πλάκα, με τη Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπαρτσελόνα, αυτό το έκανα, ποιος δεν έπαιξε στην Ελλάδα μία φορά. Αυτό είναι άλλο, δεν είναι το ίδιο να παίξεις στοίχημα για πλάκα και να «φτιάχνεις» αγώνες. Δεν είναι κάτι ίδιο.

Άρα τα στοιχήματα δεν είχαν σχέση με στημένα ματς;

Όχι, δεν χρειάζεται να το απαντήσω αυτό, μόνο τα λεφτά που χάνω όταν παίζω στοίχημα μιλούν από μόνα τους, καταλαβαίνετε; Μόνο χάνω όταν παίζω.

«Όποιος έχει λεφτά τα βάζει στην τράπεζα και όχι στο στοίχημα»

Έχεις χάσει πολλά λεφτά απ’ τα στοιχήματα;

Όχι, όχι δεν παίζω πολλά, για πλάκα παίζω. Τι μπορείς να παίξεις; 50 ευρώ μία φορά, 100 ευρώ το πολύ. Δεν έχω παίξει πολλά. Το ξέρω ότι το στοίχημα δεν είναι για να πάρεις λεφτά, ο κόσμος νομίζει ότι παίζεις στοίχημα για να πάρεις λεφτά, όχι. Αν παίξεις για πλάκα για να δεις τι μπορεί να γίνει, αλλά τα λεφτά καλύτερα να είναι στην τράπεζα.

Λεφτά κερδίζουν μόνο αυτοί που ξέρουν τα στημένα ματς;

Όχι ούτε αυτοί νομίζω.

Ούτε αυτοί;

Ούτε αυτοί νομίζω ναι.

«Η ζωή μου άλλαξε 360 μοίρες – Τώρα κανείς δεν θέλει να μου δώσει δουλειά»

Άλλαξε η ζωή σου Ραούλ μετά από αυτή την περιπέτεια; Πώς είναι η ζωή σου τώρα;

Η ζωή μου τώρα άλλαξε 360 μοίρες. Εγώ τώρα δεν κάνω τίποτα με το ποδόσφαιρο γιατί μετά απ’ όλο αυτό, είναι δύσκολο να μου δώσουν δουλειά. Μέχρι αυτό να τελειώσει και να πει το δικαστήριο ότι εγώ δεν έκανα τίποτα, μέχρι τότε θα είναι δύσκολο. Και το καταλαβαίνω γιατί ποιος θέλει να δουλεύει με ένα παιδί που λένε ότι έχει κάνει τέτοιες μαλ… Κατάλαβες δεν είναι τώρα εύκολο. Είμαι σίγουρος ότι όταν όλο αυτό τελειώσει θα έχω δουλειά σίγουρα, αλλά πρέπει να περιμένω.

Τώρα παίζεις ποδόσφαιρο;

Όχι, όχι έπαιξα με έναν φίλο σε μία μικρή ομάδα στην Ολλανδία τα τελευταία χρόνια, αλλά τώρα έχω την καινούρια μου δουλειά που είναι να πάρω ένα σπίτι και να το φτιάξω. Να τα κάνω όλα καινούρια και να το διακοσμήσω.

«Με τον Καρυπίδη μιλάω κάθε μήνα»

Στην Ελλάδα κράτησες φίλους; Έχεις φίλους απ’ την Ελλάδα, Έλληνες φίλους;

Έχω κρατήσει ναι. Έχω πολλούς φίλους εκεί. Με τον πρόεδρο Καρυπίδη μιλάω κάθε μήνα, με τον Δημήτρη, τον Τόνι τον μεταφραστή. Έχω και τον Γιάννη έναν φίλο που μένει στο Πανόραμα, έχω φίλους.

Μάλιστα. Ποια ομάδα από τις τρεις ελληνικές που έπαιξες, Ολυμπιακός, Άρης και Βέροια είναι πιο πολύ στην καρδιά σου;

Δύσκολο. Είναι δύσκολο γιατί εγώ έπαιξα στον Ολυμπιακό και ήταν όλα αλλιώς, παίζαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στον Άρη, δεν έπαιξα στην Α’ Εθνική. Έχω και στις δύο ομάδες πολύ καλές αναμνήσεις.

Για τη Βέροια;

Εντάξει η Βέροια ήταν καλή, πέρασα ωραία εκεί, γιατί είχε πολλούς Ισπανούς. Η ομάδα στην αρχή ήταν καλά, αλλά εντάξει στο τέλος δεν πήγε. Έχει καλή ομάδα, μπορούσαμε λίγο καλύτερα, αλλά ήταν καλό, είναι μικρό «χωριό», εντάξει είναι σαν οικογένεια κατάλαβες;

 «Θα βοηθήσω τη δικαστική έρευνα στην Ελλάδα»

Θα βοηθήσεις τη δικαστική έρευνα στην Ελλάδα;

Φυσικά και θα τους βοηθήσω. Εγώ ποτέ δεν έπαιξα για να χάσω ένα παιχνίδι και αν κάποιος συμπαίκτης μου το έκανε αυτό θα τον γαμ… Είναι η μοναδική βοήθεια που μπορώ να δώσω στο δικαστήριο.

«Ποτέ δεν κάθισα να χάσω – Όποιος το κάνει έχει μεγάλο πρόβλημα με εμένα»

Εγώ δεν έπαιξα ποτέ για να χάσω και αν κάποιος παίκτης το κάνει αυτό, με εμένα έχει μεγάλο πρόβλημα και μόνο αυτό. Μπορώ να βοηθήσω στο δικαστήριο,  αν θέλει να πω κάτι.

«Στην Ελλάδα υπάρχει καχυποψία με το στοίχημα»

Υπήρχαν παίκτες που ήθελαν να χάσουν;

Αυτό σε εμένα δεν μου το είπε κανένας. Εντάξει. Εδώ στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το στοίχημα. Όχι γιατί να παίζεις στοίχημα. Γιατί στην Ελλάδα είναι δύσκολο, αν κάνεις λάθος, όλοι λένε “έκανε λάθος γιατί το έπαιξε” κατάλαβες; Είναι δύσκολη χώρα για να παίξεις ποδόσφαιρο. Γιατί εδώ όλοι έχουν το στοίχημα στο κεφάλι. Αν ο τερματοφύλακας χάσει ένα εύκολο πήρε λεφτά σίγουρα. Είναι έτσι το κεφάλι του Έλληνα.

 «Υπάρχουν στημένα στην Ελλάδα αλλά εγώ ποτέ δεν αναμείχθηκα»

Ναι. Υπάρχει καχυποψία στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν και στημένα ματς όμως στην Ελλάδα;

Σίγουρα υπήρχαν, αλλά αν μου λες εμένα αν ήμουν μέσα λέω όχι, ένα όχι μεγάλο.

Δεν ήσουν σε κανένα τέτοιο παιχνίδι.

Όχι, Όχι.

«Έχω βγάλει πολλά εκατομμύρια ως ποδοσφαιριστής και γι’αυτό δεν θα έκανα κάτι παράνομο»

Ρώτησα απλώς Ραούλ, αν υπήρχαν άλλοι παίκτες της ομάδας που ήθελαν η ομάδα να χάσει.

Μπορώ να σου πω κάτι;

Ναι.

Το ξέρεις πόσα εκατομμύρια έπαιρνα στη ζωή μου; Έπαιξα Ρεάλ Μαδρίτης, Ολυμπιακό για να παίξω μια μα…, για πόσο για 10.000; 20.000 ή… 50.000;

Εγώ τι να κάνω; Να γα… το όνομά μου για 30.000; Νομίζω, για εμένα είναι δύσκολο να μιλάς έτσι, γιατί δεν ξέρω πόσο μπορεί να πάρει ένας παίκτης για να το κάνει αυτό. Τι παίρνει μισό εκατομμύριο; Δεν νομίζω. Πόσο μπορεί να παίρνει ένας παίκτης που παίζει για να χάνει;

Ναι. Και χαλάει το όνομά του λες.

Και χαλάει το όνομά του. Αυτό λέω. Εγώ είχα λεφτά για να έχω τέλεια ζωή, ωραία ζωή. Δεν έχω πρόβλημα με λεφτά, τι να κάνω; Να κάνω μια μα… να γα… το όνομά μου για πόσο, για 20 λεπτά 25; Για πόσο 10.000; Δεν ξέρω.

«Στη Βέροια και στον Άρη δεν απαιτούσα άμεση καταβολή του μισθού μου»

Ναι. Είχες τόσο μεγάλη οικονομική επιφάνεια που νομίζω ότι κάποια στιγμή βοήθησες και τις ομάδες. Τον Άρη τη Βέροια, οικονομικά βοήθησες;

Εγώ όχι, τι βοήθεια; εντάξει, εγώ με τον πρόεδρο είχαμε καλή σχέση. Εμένα μου έλεγε περίμενε έναν μήνα δεν έχω λεφτά τώρα, αν λες γι’ αυτό βοήθησα ναι. Δεν ήμουνα παιδί που, αν δεν έπαιρνα τα λεφτά στον μήνα μου, θα έλεγα «έλα δώσε μου τα γιατί θα φύγω». Όχι. Εγώ ήμουν έτσι.

«Δεν είχα πρόβλημα να πάω φυλακή αλλά σκέφτηκα την οικογένειά μου και τα παιδιά μου»

Και έχεις κόρη και γιο.

Για εμένα στα αρχ… εγώ δεν έχω πρόβλημα να πάω φυλακή τώρα δεν έχω πρόβλημα, αλλά σκέφτομαι τα παιδιά και τη γυναίκα μου. Είναι πολύ δύσκολο για την οικογένεια κατάλαβες;

«Θα αθωωθώ στην Ισπανία – Ίσως να μην γίνει καν η δίκη»

Τώρα είναι όλα καλύτερα; Είναι καλύτερα τώρα;

Ναι, ναι τώρα τέλος τώρα. Μετά όλοι μιλάνε, μιλάνε. Έχουμε αυτό όλο λένε και δεν έχουν τίποτα. Γιατί λένε πολλές μαλ… πολλές, και τώρα περιμένουμε, μπορεί να μην είμαι ούτε για δικαστήριο, μπορεί και να ακυρωθεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης