Κάλεσμα προς όλους όσοι εμπλέκονται με το ποδόσφαιρο, να ξεπεράσουν τα ταμπού και να ανοίξουν το δρόμο για την πρόσληψη περισσότερων μαύρων προπονητών και μάνατζερς, έκανε ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σαουθγκέιτ σε δηλώσεις του στα βρετανικά ΜΜΕ.

Δηλώσεις που ήρθαν λίγες μόλις ημέρες μετά τις τοποθετήσεις του σούπερ σταρ των «λιονταριών» και της Μάντσεστερ Σίτι, Ραχίμ Στέρλινγκ, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει μεγαλύτερη εκπροσώπηση των μαύρων ποδοσφαιριστών στις εθνικές ομάδες, υποστηρίζοντας πως οι λευκοί, πρώην ποδοσφαιριστές βρίσκουν πολύ πιο εύκολα προπονητικές δουλειές, σε σχέση με τους μαύρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σαουθγκέιτ από την πλευρά του ασπάστηκε απόλυτα την άποψη του Στέρλινγκ, φέρνοντας ως παράδειγμα την εντυπωσιακή, προπονητική εξέλιξη του Άσλεϊ Κόουλ και συμφώνησε πως πρέπει να δίνονται περισσότερες ευκαιρίες στους μαύρους προπονητές. «Έχουμε έλλειμμα στο ποδόσφαιρό μας από μία τέτοια εκπροσώπηση. Το μεγαλύτερο… έγκλημα για εμάς θα είναι, αν σαν ενήλικες βλέπουμε τα παιδιά να αισθάνονται πως ένα τέτοιο μονοπάτι στη ζωή δεν είναι δυνατό να το διασχίσουν.

Ότι δεν θα έχουν πρόσβαση σε αυτό. Άκουσα πριν από λίγες μέρες τον Ζερμέν Ντεφόε να λέει αν έχει αξία να δίνει εξετάσεις για να πάρει δίπλωμα προπονητή. Πρέπει να αποφύγουμε αυτό το συναίσθημα, ότι δεν μπορείς να φτάσεις σε κάτι. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι προικισμένοι και ικανότατοι. Και μετά, φυσικά, πρέπει να αρπάξουν την ευκαιρία τους και να τα πάνε καλά. Κι αν τα πάνε καλά, θα αποτελέσουν παραδείγματα για τις επόμενες γενιές.

Στις πρώτες τέσσερις κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου υπάρχουν μόλις έξι μαύροι προπονητές σε σύνολο 91.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης