Ευθεία επίθεση στην ΕΠΟ και τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη εξαπέλυσε ο Ιβάν Σαββίδης μετά τον επεισοδιακό πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου στην Τούμπα μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Ο μεγαλομέτοχος του «δικεφάλου» του Βορρά ζήτησε επανάληψη του αγώνα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση απείλησε πως η ομάδα του δεν θα κατέβει στο Φάληρο για τον επαναληπτικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Να ζητήσω συγγνώμη ενώπιον όλων. Δυστυχώς δεν βλέπουμε καμία θετική κίνηση προς τα εμπρός με όλα αυτά που βλέπουμε στον αγωνιστικό χώρο σήμερα. Στη Νέα Υόρκη είπα τη φράση την οποία δεν κατάλαβαν όλοι ορθώς. Σήμερα είναι παρών το αθηναϊκό ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο όλης της Ελλάδας. Σε αυτό πρέπει να δοθεί ένα τέλος . Δεν μπορούν να βγαίνουν τέτοιοι διαιτητές στον αγωνιστικό χώρο. Εγώ απαιτώ να απομακρυνθούν όλοι οι διαιτητές που βγαίνουν σε τέτοια ματς. Ζητώ την παραίτηση του Γκιρτζίκη. Και απ’ τον κύριο Μαρινάκη, που βρίσκεται στο Λονδίνο, να φύγει.

Το παιχνίδι αυτό πρέπει να επαναληφθεί, αλλιώς εμείς δεν θα πάμε να παίξουμε στην Αθήνα. Ανεξαρτήτως τιμωρίας, εγώ την θέση μου δεν την αλλάζω. Αν έχετε προβλήματα με την συνείδηση και το νόμο να φύγετε. Οι ενέργειές σας οδηγούν σε καταστροφικές απώλειες. Δεν ξέρω τι ύψους ζημιά έχουν προκαλέσει οι φίλαθλοι και ποιους προκάλεσε ο διαιτητής. Για ποιον λόγο η πολιτεία δεν αναλαμβάνει την ευθύνη; Για πόσο θα μπορούμε να υπομένουμε; Μπροστά σε ένα γεμάτο γήπεδο με 30.000 χιλιάδες κόσμο αυτοί οι άνθρωποι δεν φοβούνται ούτε τον θεό ούτε τον διάβολο. Για πρώτη φορά στη ζωή μου παρακολουθώ όλα αυτά και ντρέπομαι που συνδέω τον εαυτό μου το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Αθήνα πρέπει να τα ακούσει αυτά. Δεν είναι μόνο Αθήνα η Ελλάδα. Τα αποφάγια της Αθήνας τα πετάνε στους υπόλοιπους. Αν έχετε τη δυνατότητα να αντιπαρατεθείτε αγωνιστικά, να πάρετε την απόφαση να συμμετέχουν στα ντέρμπι οι διεθνείς διαιτητές κι εφόσον η Ομοσπονδία δεν έχει τα χρήματα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναλαμβάνει τα έξοδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν δικαιολογώ αλλά είμαστε άντρες και κάτι πρέπει να μας φύγει, γι’αυτό θεωρώ ότι κάτι πρέπει να μας φύγει. Να ξεκινήσει ποινική δίωξη κατά των διαιτητών που προκαλούν τη βία, όπως και όλοι οι αρμόδιοι φορείς. Ο ΠΑΟΚ ακόμη και να μείνει μόνος θα συνεχίσει να κάνει ότι πρέπει για την διάλυση τέτοιων συμπεριφορών και φαινομένων. Ο νέος άνθρωπος της ΕΠΟ θα είναι ΜΟΝΟ άνθρωπος από την Θεσσαλονίκη. Να είστε δίκαιη και να μην φοβάστε. Ζητώ συγνώμη σε εκείνους που επιθυμούν την κάθαρση του ποδοσφαίρου αλλά δυστυχώς οι λεγόμενοι διαιτητές σπάνια κοιτάζονται στον καθρέφτη. Η θέση του ΠΑΟΚ δεν αλλάζει ακόμη και να μας αποβάλλουν».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης