Συλλήψεις και προσαγωγές οπαδών του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020, 10:59
Συλλήψεις και προσαγωγές οπαδών του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο

Σκηνικό πολέμου ήταν έτοιμοι να δημιουργήσουν φίλαθλοι που έφθασαν στο Ηράκλειο για τον απογευματινό αγώνα του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό. 

Περίπου 150 μεμονωμένοι φίλαθλοι αφίχθησαν στο Ηράκλειο από τον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής, προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Από έλεγχους που πραγματοποίησαν ωστόσο οι αστυνομικές αρχές διαπιστώθηκε πληθώρα παραβάσεων των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων. Οι προσαγωγές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής είναι δεκάδες, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των συλλήψεων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεμονωμένες ομάδες των δύο ή τριών ατόμων έφεραν πάνω τους επικίνδυνα αντικείμενα και κλομπ. 

Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν το σαφάρι των ελέγχων, ενώ έχουν καταρτίσει ένα πλήρες σχέδιο για τον έλεγχο της ασφάλειας στο σημερινό παιχνίδι. Σημειώνεται ότι οι φίλαθλοι που θα παρακολουθήσουν το ματς με τον Ολυμπιακό υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τους 400, οι οποίοι και θα φιλοξενηθούν στη θύρα 6 του «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» στο πλαίσιο της απόφασης του υφυπουργού Αθλητισμού για τη μεμονωμένη μεταφορά οπαδών.

Ήδη τις τελευταίες ημέρες τα μέτρα τάξης είναι πολύ αυστηρά για τη διεξαγωγή του αγώνα, ενώ στόχος των Αρχών είναι να μην πραγματοποιηθούν επεισόδια, αλλά κυρίως να μην υπάρξει η οποιαδήποτε συμπλοκή που θα μπορούσε να διαταράξει το αθλητικό ιδεώδες. 

Και από την πλευρά της η ομάδα του ΟΦΗ βέβαια και οι φίλαθλοί της δέχονται τη φιλοξενία οπαδών εντός του γηπέδου, στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας, αλλά και της διατήρησης καλών σχέσεων με τους φιλάθλους όλων των ομάδων.  

Για το θέμα το οποίο αποκάλυψε το Ράδιο Κρήτη στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη παρενέβη και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος διευκρίνισε πως η απόφαση αφορά σε μεταφορά μεμονωμένων οπαδών και πως δεν σχετίζεται με τις παραβατικές συμπεριφορές. Ειδικότερα για τις περιπτώσεις παραβάσεων του νόμου, ο υφυπουργός ανέφερε πως αρμόδια είναι η Ελληνική Αστυνομία, η οποία εκτίμησε πως πράττει τα δέοντα προκειμένου να υπάρξει μια ομαλή εξέλιξη του αγώνα. 

Πηγή: e-kriti.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020, 11:39