Ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει αποφευχθεί οριστικά, καθώς ο Σταύρος Κοντονής έστειλε ουσιαστικά τελεσίγραφο προς τις UEFA-FIFA ότι δεν προτίθεται καμία νέα αλλαγή στο αθλητικό νομοσχέδιο, επισημαίνοντας παράλληλα ότι αν δεν γίνουν δεκτές οι παρεμβάσεις που έγιναν, τότε θα επιστρέψει στο αρχικό σχέδιο νόμου.

Πιο συγκεκριμένα, η επίσημη θέση του υφυπουργού είναι πως αν μέχρι αύριο η ΕΠΟ και η UEFA δεν αποδεχθούν τη συμφωνία της 4ης Μαΐου, η οποία αποτυπώνεται στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε σήμερα επί της αρχής, τότε η πολιτεία θα επιστρέψει στις αρχικές της θέσεις και θα αποσύρει όλες τις νομοθετικές παρεμβάσεις που έγιναν σε συνεννόηση με τις διεθνείς ομοσπονδίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτι που αν συμβεί όπς ειναι φυσικό, θα οδηγήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο στην αποβολή του από το διεθνές στερέωμα.

Την ίδια ώρα η ΕΠΟ συνεχίζει να προβάλλει ενστάσεις για το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου και ζητεί εκ νέου παρέμβαση της UEFA και της FIFA.

Υπενθυμίζεται ότι  το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί κατ’ άρθρο την Πέμπτη (7/5) και μάλιστα θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία για τα άρθρα 5 και 15. Για το 5 δεν υπάρχει πρόβλημα και η διαφωνία υφίσταται στο 15 και μερικές λέξεις που στην UEFA θέλουν να αλλάξουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης