Με 14 ομάδες θα διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα της Super League (περίοδος 2019-2020). Αυτό προέκυψε μετά την συνάντηση που είχαν σήμερα, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με τις διοικήσεις της ΕΠΟ, της Super League και της Football League.  O κ. Βασιλειάδης παρέμεινε ανένδοτος στα όσα συμφώνησαν οι εμπλεκόμενοι φορείς στην αρχή της τρέχουσας περιόδου, μεταξύ των οποίων ήταν και η χρηματοδότηση των ομάδων της Super και της Football League, αρκεί η αναδιάρθρωση να συμβεί από την επόμενη περίοδο.

Οι διοικούντες την ΕΠΟ και τις διοργανώτριες αρχές των εθνικών πρωταθλημάτων -που ήθελαν η αναδιάρθρωση να συμβεί από το μεθεπόμενο πρωτάθλημα, αποδέχθηκαν τα συμφωνηθέντα κι έτσι η νέα Super League θα διεξαχθεί με 14 ομάδες και η νέα Super League 2 με -κατά πάσα πιθανότητα- 12 ομάδες. Αυτό σημαίνει πως από το τρέχον πρωτάθλημα, θα υποβιβασθούν απ΄ ευθείας οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 14, 15 και 16, ενώ ο 13ος θα δώσει αγώνα μπαράζ με την ομάδα που θα καταλάβει την δεύτερη θέση στην Football league, την ώρα που ο πρωταθλητής της κατηγορίας, ΝΠΣ Βόλος, έχει εξασφαλίσει την άνοδο στην Super League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γενναία επιχορήγηση τα τηλεοπτικά, αλλά το επαγγελματικό πρωτάθλημα πρέπει να αποδείξει ότι τη δικαιούται αναβαθμίζοντας το προϊόν του», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Β. Γραμμένος, ενώ ο Χρ. Δάρρας από την πλευρά του είπε ότι «από τη στιγμή που υπάρχει όρος για 14 ομάδες στη Super League της επόμενης σεζόν για να ισχύσει το τηλεοπτικό συμβόλαιο για τις 7 άστεγες ΠΑΕ… συμφωνήσαμε».

«Ευχαριστούμε τον Γ. Βασιλειάδη που είναι δίπλα μας αυτά τα τρία χρόνια και την ΕΠΟ. Τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα», δήλωσε ο πρόεδρος της Football League, Λ. Λεουτσάκος.

Είναι πλέον δεδομένο πως υποβιβάζονται τρεις ομάδες απευθείας από τη φετινή Super League (14ος, 15ος και 16ος), ενώ ο 13ος θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της Football League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης