Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων της FIFA και της UEFA, τόσο με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη, όσο και με τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή.

Το πρωί, πενταμελής επιτροπή των δύο συνομοσπονδιών, ανάμεσά τους και ο Κώστας Κουτσοκούμνης, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΕΠΟ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κουτσοκούμνης μιλώντας για τις συναντήσεις που είχε ανέφερε: «Έχουμε πάρει διαβεβαιώσεις από την ΕΠΟ ότι στην αυριανή συνεδρίαση το θέμα των δικαστών θα εξεταστεί και η απόφαση που έχει ληφθεί τελευταία θα ανατραπεί. Από εκείνη τη στιγμή και μετά ο υφυπουργός έχει δεσμευτεί να ακυρώσει την απόφαση για μη έναρξη του πρωταθλήματος, μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Έχω την υπόσχεση πως στις 10 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Η ΕΠΟ απαιτείται αύριο να πάρει απόφαση για τους δικαστές κι εφόσον γίνει αυτό πριν το πέρας της εβδομάδας ο υφυπουργός θα εκδώσει το ακυρωτικό της αναστολής του πρωταθλήματος».

Για το αν θα εκπέσουν του αξιώματός τους τα στελέχη της ΕΠΟ που διώκονται (υπάρχει βούλευμα για το θέμα της κάρτας υγείας) τόνισε: «Δεν το έχουμε συζητήσει αυτό το θέμα, είναι ζήτημα της ελληνικής δικαιοσύνης. Δεν είμαστε ειδικοί για τους νόμους του ελληνικού κράτους. Πάντως οι νόμοι κάθε κράτους είναι υπεράνω κάθε καταστατικού. Υπάρχουν διατάξεις στους νόμους για το τι γίνεται μετά στις περιπτώσεις που κάποιος κατηγορείται και υπάρχει και το καταστατικό που προβλέπει τι γίνεται αν κάποιος εκπέσει του αξιώματος». 

Όσο για την ελληνική διαιτησία είπε: «Η διαιτησία είναι κάτι που θα μας απασχολήσει στις συζητήσεις με τη ΕΠΟ και τις ομάδες. Θα τα πούμε αύριο, υπομονή 24 ώρες. Είμαστε εδώ για να λύσουμε το πρόβλημα. Υπομονή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης