Ο Λευτέρης Αυγενάκης φιλοξενήθηκε στο «Ράδιο Κρήτη», αναφερόμενος μεταξύ άλλων στις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ. Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε για την πρόθεσή του να διευρύνει το εκλογικό σώμα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ενώ αποκάλυψε ότι το προσεχές διάστημα θα ταξιδέψει στην Ελβετία, προκειμένου να συζητήσει με FIFA και UEFA επί του θέματος.

Αναλυτικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Για το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ: «Είναι ένα θέμα το οποίο οφείλουμε να το συζητήσουμε εφόσον με το καλό λάβουμε την ολιστική μελέτη από τη FIFA και την UEFA, την οποία είχαν υπογράψει οι ηγεσίες τους μαζί με τον πρωθυπουργό για να τη παραδώσουν εντός τριμήνου. Οι τρεις μήνες πέρασαν, είμαστε κοντά στους επτά μήνες από τότε που υπεγράφη, αλλά λόγω κορωνοϊού υπήρξε μία καθυστέρηση μεγάλη. Παρόλα αυτά θα έχουμε την ολιστική μελέτη και πάνω εκεί θα εφαρμόσουμε τις ενέργειές μας στα επόμενα βήματά μας. Είναι ξεκάθαρες οι προθέσεις μας πάντα με σεβασμό στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, να διευρύνουμε το εκλογικό σώμα. Όμως δεν κινούμαστε βιαστικά. Κινούμαστε μεθοδικά, προσεκτικά και κυρίως θεσμικά, αναμένοντας την ολιστική μελέτη από τη FIFA και UEFA. Για αυτόν τον λόγο θα έχω και ένα ταξίδι τις επόμενες ημέρες στην Ελβετία για να δούμε από κοντά κάποια ζητήματα πριν καταλήξει το κείμενο και πριν δοθούν τα πάντα επίσημα πλέον στην ελληνική κυβέρνηση. Η συζήτηση που κάνουμε είναι ανοιχτή, δεν την κάνουμε εν κρυπτώ και έχουμε επικοινωνήσει τις προθέσεις μας και στη FIFA και στην UEFA».

– Για τον χρόνο των εκλογών: «Ούτως ή άλλως έχει πάρει απόφαση το επίσημο όργανο της ΕΠΟ για τις 23 Νοεμβρίου. Είναι μέσα στο πλαίσιο του νέου αθλητικού νόμου. Ήταν επιμονή μας παρά τις απειλές FIFA-UEFA για GRexit. Έλεγαν την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου μας ότι αν δεν κάνετε αυτό θα σας αποβάλουμε, θα σας κάνουμε, θα σας δείξουμε… Τελικά, τίποτα από αυτά δεν έγινε, εμείς προχωρήσαμε αταλάντευτα και είναι η πρώτη φορά που η ελληνική κυβέρνηση πέρασε το δικό της κόντρα στις απειλές και τα τελεσίγραφα FIFA-UEFA. Έχουμε προηγούμενα που δεν είχαν συμβεί τα αντίστοιχα. Εμείς προχωρήσαμε με σεβασμό και καταλήξαμε να έχουμε εκλογές όλων των ομοσπονδιών από την 1η Νοέμβρη μέχρι 17 Ιανουαρίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης