Το σύνθημα για την αντεπίθεση της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου έδωσε ο Μίχαελ Σκίμπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει του αυριανού αγώνα με την Κύπρο, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018.

Ο Γερμανός τεχνικός σχολίασε τις δυσκολίες που πέρασε τα τελευταία δυο χρόνια η «γαλανόλευκη», τονίζοντας ότι «έφαγε πολύ ξύλο», ενώ μεταξύ άλλων στάθηκε στη διάθεση των ποδοσφαιριστών του να αλλάξουν σελίδα, μετά την παταγώδη αποτυχία της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του EURO 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ξεκινήσαμε σίγουρα μερικά πράγματα, αλλά και μέσα στην ομάδα άλλαξε κάτι. Δύο χρόνια έφαγε “ξύλο” η ομάδα και πλέον όλοι δεν το θέλουν άλλο. Θέλουν αλλαγή», υπογράμμισε ο Γερμανός εκλέκτορας, δίνοντας το στίγμα της προσπάθειας που ξεκίνησε υπό την καθοδήγησή του.

Ο Σκίμπε ρωτήθηκε για το αν θα είναι ευχαριστημένος με την κατάκτηση τεσσάρων βαθμών στα παιχνίδια με Κύπρο και Εσθονία, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. «Πρέπει να συγκεντρωθούμε στον πρώτο αγώνα με την Κύπρο για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και με τη θέληση που έχουμε να νικήσουμε και στην Εσθονία. Γνωρίζοντας ότι ακολουθούν τα παιχνίδια με τη Βοσνία και το Βέλγιο, όπου θα παίξουμε με δύο πολύ καλές ομάδες, κάθε βαθμός βοηθάει», απάντησε.

Η Εθνική βγάζει ως τώρα αμυντικά προβλήματα, παρά τη στελέχωσή της με ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου. Πού το αποδίδει ο Σκίμπε; «Κάναμε απλώς λάθη ή ο αντίπαλός μας έπαιζε ωραία και καλά. Ως ομάδα έχουμε καλή άμυνα στα τελευταία ματς και είναι ιδιαίτερη ευχαρίστηση για μας ότι μετά το 1-0 στην Ολλανδία συνεχίσαμε το παιχνίδι μας και ήρθε το θετικό αποτέλεσμα. Συνολικά στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια δεχτήκαμε λιγότερες φάσεις και επιθέσεις. Και μην ξεχνάμε ότι με την Ισλανδία έλειπαν πολλοί παίκτες, αλλά είναι σωστό να πούμε πως είχαν ευκαιρίες. Σήμερα όμως η ομάδα στέκεται καλύτερα απ΄ ό,τι στις αρχές», υπογράμμισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ερώτηση για το εάν στη σημερινή Εθνική υπάρχουν μεγάλες προσωπικότητες όπως και στο παρελθόν, ανέφερε: «Το πιο σημαντικό είναι αυτοί οι καλοί παίκτες να κάνουν μια καλή ομάδα. Το θέμα είναι να έχουμε όλοι τον ίδιο στόχο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το ρόστερ. Έχουμε και έμπειρους παίκτες και νεαρούς, που έχουν δίψα. Σε όλες τις θέσεις έχουμε καλούς παίκτες», είπε.

Αναφορικά με την επιθετική λειτουργία, σχολίασε ότι «έχουμε τη δυνατότητα να βάλουμε παραπάνω από ένα γκολ, αλλά πρέπει να δούμε και το πώς δεν θα δεχτούμε γκολ και θα κρατήσουμε το μηδέν. Είναι σημαντικό ότι στην άμυνα στεκόμασταν πολύ δυνατά και αυτό το 1-0 φέρνει τους ίδιους πόντους με το 4-0 και το 4-1. Αλλά χαιρόμαστε με κάθε γκολ, διότι όλοι οι βαθμοί μετρούν».

Ερωτηθείς για το πόσο απέχει η εικόνα της Εθνικής από εκείνη που έχει στο μυαλό του, τόνισε πως «αύριο κιόλας πρέπει να δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο. Η “αδελφική” μάχη πρέπει να είναι δυνατή. Πρέπει να είμαστε δυνατοί. Αλλά στα τελευταία ματς δείξαμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο για να έχουμε το επίπεδο που θέλουμε».

Ως προς τον αντικαταστάτη του Σάμαρη, πάντως, δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του: «Να πούμε πως θα μας λείψει ο Ανδρέας, γιατί έχει δείξει την κλάση του. Αλλά σε μια καλή ομάδα πρέπει να βρούμε έναν άλλον παίκτη και αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να πούμε. Είναι το δικαίωμα των παικτών να το μάθουν πρώτοι».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης