Ανοικτή επιστολή προς τον Σλοβάκο πρωθυπουργό, Έντουαρντ Χέγκερ απέστειλε η διοίκηση Σλόβαν Μπρατισλάβας για την απόφαση να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών το ματς με τον ΠΑΟΚ!

Ως γνωστόν η «έκρηξη» περιστατικών κορωνοϊού στη χώρα ανάγκασαν την κυβέρνηση να πάρει νέα μέτρα και ένα από αυτά ήταν να μπει «λουκέτο» στις εξέδρες των γηπέδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από αυτήν την εξέλιξη η Σλόβαν δεν θα έχει την υποστήριξη των φιλάθλων της στο κρίσιμο ματς της ερχόμενης Πέμπτης με τον ΠΑΟΚ, γεγονός που προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στις τάξεις του συλλόγου, με τον γενικό διευθυντή της ομάδας Ιβάν Κμότρικ να τονίζει την Πέμπτη ότι είναι «θανατηφόρο χτύπημα» η απουσία φιλάθλων κόντρα στον «δικέφαλο» του Βορρά.

Σήμερα μάλιστα, όπως προαναφέραμε, ο προσεχής αντίπαλος των «ασπρόμαυρων» απέστειλε ανοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό της Σλοβακίας, ζητώντας αλλαγή σε ό,τι αφορά τα μέτρα για τον κορωνοϊό, και ειδικότερα τα μέτρα που σχετίζονται με μαζικές αθλητικές εκδηλώσεις, πιέζοντας τον Έντουαρντ Χέγκερ, προκειμένου να υποδεχθεί τους Κυπελλουυχους Ελλάδας με τον κόσμο στο πλευρό της.

Το περιεχόμενη τς επιστολής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κατανοούμε και έχουμε επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης με την εξάπλωση του Covid-19 στη Σλοβακία και εκτιμούμε όλους όσους παλεύουν ενάντια σε αυτήν την ασθένεια στην πρώτη γραμμή.

Λυπούμαστε ακόμη περισσότερο που λιγότερο από μια εβδομάδα πριν από τον πιο σημαντικό αγώνα της δεκαετίας, στον οποίο εκπροσωπούμε όχι μόνο την Μπρατισλάβα αλλά και ολόκληρη τη Σλοβακία στο υψηλότερο διεθνές επίπεδο συλλόγων, τη μέγιστη επιτρεπόμενη χωρητικότητα στην κόκκινη συνοικία του, εγκρίθηκαν 200 θεατές. Για πρώτη φορά τα τελευταία 15 χρόνια, η ποδοσφαιρική ομάδα της Σλοβακίας έχει μια πραγματική ευκαιρία να προκριθεί από τη φάση των ομίλων του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου ανάμεσα στους 16 καλύτερους συλλόγους της UEFA European Conference League.

Σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα, οι παίκτες μας χάνουν την υποστήριξη των φιλάθλων και το θεμιτό πλεονέκτημα του γηπεδούχου περιβάλλοντος που μας εγγυάται αυτή η διοργάνωση. Είναι ένα σκληρό πλήγμα όχι μόνο για τον σύλλογο, αλλά και για τους παίκτες, όλους τους φιλάθλους, το ευρύτερο ποδοσφαιρικό κοινό, με μεγάλες όχι μόνο οικονομικές συνέπειες τώρα και στο μέλλον. Δεν καταλαβαίνουμε για ποιο λογικό λόγο ή με ποια φόρμουλα υπολογίστηκε η μέγιστη χωρητικότητα των 200 θεατών, για παράδειγμα στο δικό μας γήπεδο χωρητικότητας 22.500 θεατών.

Η Μπρατισλάβα έχει το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στη Σλοβακία. Όχι μόνο οι κάτοικοι της Μπρατισλάβα, αλλά όλοι στη Σλοβακία, παρακινήθηκαν από το σύνθημα “Το εμβόλιο είναι ελευθερία” κατά τη διάρκεια της εκστρατείας και πίστευαν σωστά ότι εκτός από την προστασία της υγείας τους, θα βιώσουν επίσης την αναφερόμενη ελευθερία που σχετίζεται με την επιστροφή στην κανονικότητα. ΖΩΗ.

Με βάση τις εξελίξεις στις γύρω χώρες, προτείνουμε λοιπόν τις ακόλουθες τρεις εναλλακτικές λύσεις:

Εναλλακτική 1η: Ίδιο μοντέλο με τις γύρω χώρες

Εφαρμόζοντας ένα μοντέλο από τις παραπάνω γύρω χώρες, όπου οι εμβολιασμένοι φίλαθλοι μπορούν να καλύψουν το εκατό τοις εκατό της χωρητικότητας του γηπέδου.

Εναλλακτική 2η: Διακόσιοι θεατές για κάθε θύρα

Το στάδιο Tehelné pole έχει 58 ξεχωριστές θύρες. Επομένως, ως δεύτερη εναλλακτική, προτείνουμε μέγιστη χωρητικότητα ανά θύρα 200 θεατές, που θα αντιπροσωπεύει την επιτρεπόμενη χωρητικότητα των 11.660 θεατών.

Εναλλακτική 3: Εκατό θεατές ανά θύρα

Ως τρίτη εναλλακτική, προτείνουμε μέγιστη χωρητικότητα ανά θύρα τους 100 θεατές, που θα αντιπροσωπεύει την επιτρεπόμενη χωρητικότητα των 5800 θεατών.

Λάβετε υπόψη ότι το στάδιο διαθέτει 70 ξεχωριστά τουρνικέ εισόδου και εξόδου, τα οποία στην πρώτη εναλλακτική θα αντιπροσώπευαν 166 άτομα ανά τουρνικέ και στη δεύτερη εναλλακτική 83 άτομα ανά τουρνικέ.

Είμαστε πεπεισμένοι και πιστεύουμε ότι τα παραπάνω επιχειρήματα, γεγονότα και δεδομένα και οι προτεινόμενες λύσεις μας θα σας οδηγήσουν στην ταχύτερη δυνατή απόφαση και αλλαγή των μέτρων που σχετίζονται με μαζικές εκδηλώσεις ώστε να διασφαλίσουμε την οργάνωση της εξαιρετικά σημαντικής αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης