Στροφή 180 μοιρών έκανε ο υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας, Βιντσέντζο Σπανταφόρα, αναφορικά με την προοπτική επανεκκίνησης της Serie A. Αν και όλο το προηγούμενο διάστημα ο Σπανταφόρα εμφανιζόταν από προβληματισμένος ως αρνητικός απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, στις τελευταίες δηλώσεις του εμφανίζεται σαφώς πιο διαλλακτικός.

«Θα κάνω ό,τι μπορώ ώστε να διασφαλίσω ότι το πρωτάθλημα της Serie A μπορεί να ξαναρχίσει με ασφάλεια. Ως υπουργός Αθλητισμού, θα ήταν σουρεαλιστικό να μην το κάνω» δήλωσε ο Σπανταφόρα στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας «Corriere della Sera», ενώ μιλώντας στη RAI επισήμανε ότι έχει συμφωνηθεί ένας οδικός χάρτης για την επιστροφή, με τις ατομικές προπονήσεις να έχουν επιτραπεί από τη Δευτέρα (4/5), και εκτίμησε ότι ως το τέλος της εβδομάδας μπορεί να υπάρξει συμφωνία και στο ζήτημα των υγεινομικών πρωτοκόλλων, μεταξύ της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και της τεχνικής επιστημονικής επιτροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ιταλός υπουργός Αθλητισμού απέφυγε να προβλέψει πότε θα μπορούσαν να ξαναρχίσουν οι αγώνες. «Αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να σας πω αν σε ένα μήνα ή στα μέσα Ιουνίου θα είναι εφικτό να βγούμε στο γήπεδο. Η εναλλακτική λύση θα ήταν να σταματήσουμε τα πάντα νωρίς, όπως η Γαλλία, αλλά αυτό δεν το θέλει κανείς» δήλωσε ο Βιντσένζο Σπανταφόρα στην «Corriere della Sera», προσθέτοντας ότι οι προσεχείς δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες, σε ό,τι αφορά πιθανή εξάπλωση του κορωνοϊού στις τάξεις των ποδοσφαιριστών που επιστρέφουν στις προπονήσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης