Την ελπίδα ότι το ιταλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θα μπορούσε να ξαναρχίσει στα μέσα Ιουνίου, εφόσον η καμπύλη της πανδημίας συνεχίσει να αμβλύνεται, εξέφρασε ο υπουργός Αθλητισμού της χώρας, Βιντσέντζο Σπανταφόρα. Με δηλώσεις του στο πρακτορείο «Italpress», τόνισε ότι ακόμη δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα και ότι τα επόμενα βήματα πρέπει να γίνουν με σύνεση και υπευθυνότητα, ξεκαθαρίζοντας ότι για την ώρα δεν μπορούν να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

Όταν πάντως ρωτήθηκε για το βασικό θέμα διαφωνίας με τη Serie A και την ομοσπονδία, δηλαδή το τι θα συμβεί αν βρεθεί παίκτης θετικός μετά την επανέναρξη των αγώνων, ο Σπανταφόρα έδειξε ότι οι διαφορές δεν έχουν ακόμα γεφυρωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την υγεία τους (σ.σ. των παικτών) και των κοντινών ανθρώπων τους, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων που συνδέονται με αυτούς. Άρα, το θέμα δεν είναι αμιγώς αθλητικό. Καταλαβαίνω ότι, σε περίπτωση θετικού κρούσματος, μία νέα διακοπή θα μπορούσε να έχει αποφασιστική επίπτωση στη συνέχιση του πρωταθλήματος και γι’ αυτό το λόγο εξετάζουμε όλες τις πιθανές λύσεις που προκρίνονται από τους γιατρούς» τόνισε ο Σπανταφόρα και κατέληξε με νόημα:

«Ο σκοπός που πρέπει να επιτύχουμε, δεν είναι απλώς να ξαναρχίσουμε το πρωτάθλημα, αλλά και να μπορέσουμε να το ολοκληρώσουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης