Ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού από την Ντνίπρο στο Europa League περιόρισε την Ελλάδα στην 13η θέση της UEFA, γεγονός που θα έχει συνέπειες! Την σεζόν 2016/17 ο πρωταθλητής της Super League δεν θα προκρίνεται απευθείας στους ομίλους του Champions League, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, αλλά θα αναγκαστεί να μπει στην διαδικασία των προκριματικών.

Να σημειωθεί ότι για την επόμενη αγωνιστική περίοδο (σ.σ.: 2015/16) θα ισχύσει ότι και φέτος. Δηλαδή ο πρωταθλητής θα παίξει απευθείας στους ομίλους του Champions League. Ο δεύτερος της βαθμολογίας ή αλλιώς ο πρώτος των πλέι οφ θα δώσει δύο προκριματικούς με τους μη πρωταθλητές για την είσοδο στους ομίλους του Champions League. Ο Κυπελλούχος θα συμμετέχει στους ομίλους του Europa League, ο δεύτερος των πλέι οφ θα παίξει στον τρίτο προκριματικό του Europa League και ο τρίτος στον δεύτερο προκριματικό γύρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την σεζόν 2016/17 ο πρωταθλητής θα χρειαστεί να δώσει δύο προκριματικούς γύρους, ωστόσο ενδέχεται να μπει απευθείας στους ομίλους του Champions League, αν ο κάτοχος του Champions League και του Europa League του 2016 έχουν εξασφαλίσει θέση στο Champions League μέσω των πρωταθλημάτων τους.

Ακολούθως, ο πρώτος των πλέι οφ θα δώσει δύο προκριματικούς με τους μη πρωταθλητές για την είσοδο στους ομίλους του Champions League. Από εκεί και πέρα, ο Κυπελλούχος Ελλάδας θα παίξει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και θα πρέπει να αποκλείσει δύο αντιπάλους για να μπει στους ομίλους, ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος των πλέι οφ θα πρέπει να αποκλείσουν δύο και τρεις αντιπάλους αντίστοιχα.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης