Η σεζόν 2020/21 του βελγικού πρωταθλήματος θα ξεκινήσει στις 8 Αυγούστου με 18 ομάδες, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή την Παρασκευή (31/7), έπειτα από εβδομάδες διαφωνιών κι εφέσεων στις δικαστικές αίθουσες.

Το Βέλγιο ήταν μία απ’ τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που έβαλαν «λουκέτο» στις εγχώριες διοργανώσεις τον περασμένο Μάρτιο, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με τη Μπριζ να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια και τη Μπέβερν να υποβιβάζεται στη δεύτερη κατηγορία (D2).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επόμενο πρωτάθλημα, ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει με την ίδια σύνθεση 16 ομάδων, ωστόσο, οι προσφυγές που κατέθεσε η Μπέβερεν, ανέτρεψαν τα δεδομένα και η Λίγκα αποφάσισε να επανεξετάσει την προοπτική της φόρμουλας του πρωταθλήματος των 18 ομάδων, με παραμονή της Μπέβερεν και ταυτόχρονη άνοδο των Λέουβεν και Μπέρσχοτ από τη δεύτερη κατηγορία.

Ως εκ τούτου, το format των τελευταίων ετών, με 16 ομάδες και πλέι-οφ πρωταθλητή με τη συμμετοχή των έξι πρώτων συλλόγων θα εγκαταλειφθεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της «Jupiler Pro League», τα νέο πρωτάθλημα θα έχει πλέον 34 αγωνιστικές κανονικής περιόδου, ενώ θα υπάρξουν «πλέι-οφ πρωταθλητή», αλλά με τη συμμετοχή των τεσσάρων πρώτων ομάδων και «πλέι-οφ Europa League», για τις ομάδες που θα τερματίσουν από την 5η έως την 8η θέση στην κανονική περίοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επανέναρξη του βελγικού πρωταθλήματος, θα γίνει με κλειστές πόρτες σε όλο τον Αύγουστο και στο τέλος του μήνα θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης από τις υγειονομικές αρχές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης