Η Σερβία προετοιμάζεται για το εναρκτήριο παιχνίδι της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 κόντρα στην Ιρλανδία, στη «σκιά» της παραίτησης του προέδρου της ομοσπονδίας (FSS), Σλάβισα Κόκιτσα, ωστόσο, όπως τόνισε ο προπονητής της Ντράγκαν Στοΐκοβιτς σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη (23/03), το αγωνιστικό κομμάτι δεν θα επηρεαστεί καθόλου απ’ τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Ο επικεφαλής της FSS, παραιτήθηκε τη Δευτέρα (22/03) μετά από κατηγορίες περί «σύνδεσής» του με το οργανωμένο έγκλημα, τις οποίες ο ίδιος είχε αρνηθεί κατηγορηματικά. Κι όπως τόνισε υπέβαλλε την παραίτησή του για να μην διαταράξει το κλίμα στις τάξεις της Εθνικής Σερβίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δε Στοΐκοβιτς που ανέλαβε τα ηνία της Σερβίας στις 3 Μαρτίου, μετά την αποτυχία της να προκριθεί στo Euro2020, τόνισε πως η ομάδα του θα ασχοληθεί μόνο με τα ματς που έχει μπροστά της.

«Η παραίτηση του Κόκιτσα δεν θα επηρεάσει το αθλητικό σκέλος, διότι είμαστε απόλυτα αφοσιωμένοι στην αποστολή μας και οι ποδοσφαιριστές μας είναι αρκετά έξυπνοι για να γνωρίζουν τι θα πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο.

Η Ιρλανδία, είναι το μόνο… εμπόδιο που έχουμε μπροστά μας η αποστολή μας είναι να το διασκεδάσουμε και να νικήσουμε. Αυτά τα δύο δεν ταιριάζουν πάντα, αλλά είμαι πάντα υπέρ του επιθετικού ποδοσφαίρου» τόνισε ο 56χρονος τεχνικός, που οδήγησε την Εθνική της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1990.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιρλανδίας, Στέφεν Κένι εμφανίστηκε σίγουρος ότι η ομάδα του θα σταθεί καλά στο στάδιο «Rajko Mitic» το βράδυ της Τετάρτης (24/03), παρά τους πολλούς τραυματισμούς της.

«Η Σερβία είναι μία ομάδα με πολύ μεγάλο ταλέντο, έχουμε δει τι μπορούν να κάνουν. Νίκησαν 5-0 τη Ρωσία στο Nations League, αλλά κι εμείς φιλοδοξούμε να είμαστε έτοιμοι στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Θέλουμε να νικήσουμε, δεν ήρθαμε εδώ (σ.σ. Σερβία) με αμυντική διάθεση και παρότι μας λείπει η εμπειρία σε ορισμένες θέσεις, έχουμε αρκετό ταλέντο μέσα στην ομάδα για να παίξουμε καλά», τόνισε ο τεχνικός των Ιρλανδών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης