Το διοικητικό συμβούλιο της Super League κήρυξε έκπτωτο τον Βασίλη Γκαγκάτση, έπειτα από τη διαπιστωτική πράξη του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού.

Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο του Συνεταιρισμού συνεδρίασε την Τετάρτη (26/6) και αποφάσισε την έκπτωση του διευθύνοντος συμβούλου της Super League, επικυρώνοντας τη διαπιστωτική πράξη που έστειλε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, επικαλούμενος το κώλυμα που προκύπτει από την παραπομπή του Βασίλη Γκαγκάτση σε δίκη, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας, την περίοδο 2004-06.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκπτωση του Βασίλη Γκαγκάτση δεν αφορά το θέμα με την κάρτα υγείας, για το οποίο ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει, χωρίς αποτέλεσμα, την έκπτωση του Βασίλη Γκαγκάτση.

Ο Ιούλιος Συναδινός είχε στείλει την περασμένη εβδομάδα στο Διοικητικό Συμβούλιο τόσο της Super Leauge όσο και της ΕΠΟ έγγραφα, με τα οποία ζητούσε να διερευνηθεί αν για δύο βουλεύματα συντρέχουν περιπτώσεις εφαρμογής των διατάξεων του αθλητικού νόμου, σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να κηρυχθούν έκπτωτοι από την ιδιότητα και τα καθήκοντά τους κατηγορούμενοι ποδοσφαιρικοί παραγόντες.

Στην επιστολή του προς τη Super League, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, περιέγραφε τις διατάξεις του αθλητικού νόμου που προβλέπονται για την έκπτωση των κατηγορουμένων ποδοσφαιρικών παραγόντων βάσει τελεσίδικου και αμετάκλητου βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για το σκάνδαλο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για το Κύπελλο Ελλάδας της ΕΠΟ περιόδου 2004-2006.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το κατηγορητήριο εμπλέκονται ο νυν διευθύνων σύμβουλος της Super League, Βασίλης Γκαγκάτσης, καθώς και οι Γιώργος Σιντόρης, Βασίλης Χατζηαποστόλου, Γιώργος Γκιρτζίκης ανάμεσα σε άλλους, οι οποίοι «θα δικαστούν για την αξιόποινη πράξη της απιστίας από κοινού, εκ της οποίας η ζημία υπερβαίνει το ποσό των 15.000 ευρώ και ήδη 30.000 ευρώ».

 

Την αρμοδιότητα να κηρύξει έκπτωτο τον Βασίλη Γκαγκάτση είχε η Super League, κάτι που έκανε την Τετάρτη (26/6). Η συγκεκριμένη δίκη άρχισε τον Δεκέμβριο του 2018 και έχει πάρει αναβολή για τον Σεπτέμβριο του 2019, με οκτώ συνολικά κατηγορούμενους για απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

 

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, είχε αναλάβει χρέη διευθύνοντος συμβούλου της Super League τον Νοέμβριο του 2016 και είχε συμβόλαιο για άλλο ενάμιση χρόνο. Σε εκκρεμότητα παραμένει το αν θα λάβει αποζημίωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης