Τέλος από την Εθνική Αυστραλίας ο Μάιλ Γέντινακ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2018, 06:52
Τέλος από την Εθνική Αυστραλίας ο Μάιλ Γέντινακ
Μία από τις κορυφαίες μορφές που ανέδειξε το ποδόσφαιρο της Αυστραλίας αποφάσισε να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα της χώρας. Στα 34 χρόνια του, πλέον, ο Μάιλ Γέντινακ, ο οποίος συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο στην Αγγλία με τα «χρώματα» της Άστον Βίλα, ανακοίνωσε την απόφασή του με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έπειτα από 10 χρόνια στην εθνική ομάδα, 79 συμμετοχές, 20 γκολ και τρεις συμμετοχές σε Μουντιάλ, ο έμπειρος άσος αποχαιρετά συμπαίκτες και συμπατριώτες...

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αποφάσισα να αποχωρήσω από το διεθνές ποδόσφαιρο. Ως νεαρός ήταν το όνειρό μου να παίξω για την Αυστραλία και να φορέσω τη χρυσοπράσινη στολή, εκπροσωπώντας τη χώρα μου. Είμαι ευγνώμων και υπερήφανος, που όχι μόνο έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα, αλλά είχα την ευκαιρία να παίξω 79 φορές στην εθνική ομάδα. Οι απίστευτες στιγμές που έζησα θα με συντροφεύουν για πάντα και κοιτώντας πίσω μπορώ να πω με απόλυτη ειλικρίνεια ότι με τους ''Soceroos'' έζησα μερικές από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γέντινακ και πρόσθεσε:

«Οι λέξεις δεν θα είναι ποτέ ικανές για να περιγράψουν επακριβώς τα συναισθήματα αυτής της τιμής που αισθάνεσαι εκπροσωπώντας την Αυστραλία. Έδωσα ό,τι είχα σε κάθε αγώνα που έπαιξα, προσπαθώντας να επιτύχουμε πράγματα για το έθνος μας. Αισθάνομαι ευλογημένος και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς που βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτού του ονείρου. Τους παράγοντες στην ομοσπονδία, τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου όλα αυτά τα χρόνια. Και, φυσικά, θέλω να ευχαριστήσω ειδικά τους φιλάθλους της ομάδας που πίστεψαν σ΄ εμένα και με υποστήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. Στόχος μου σε κάθε βήμα που έκανα μέσα στο γήπεδο ήταν να σας κάνω υπερήφανους. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες που ακολουθούν και ανυπομονώ να υποστηρίζω την ομάδα ως φίλαθλος και θεατής».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2018, 08:56