Αναγνωρίζοντας τη δυναμική του ΠΑΟΚ και τη δυσκολία της αποστολής που θα έχει το σύνολό του στο γήπεδο της Τούμπας, τοποθετήθηκε για την αυριανή αναμέτρηση του Άγιαξ με τον «Δικέφαλο», στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League, o Έρικ Τεν Χαγκ.

Ο τεχνικός των Ολλανδών μίλησε σε εκπροσώπους του Τύπου, λίγο πριν την προπόνηση του Άγιαξ στην έδρα των «ασπρόμαυρων», αναφέροντας αρχικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε για τον ΠΑΟΚ, τα ξέρουμε ήδη. Η κλήρωση απέναντι του ήταν από τις δυσκολότερες κληρώσεις που θα μπορούσαμε να έχουμε. Ξέρουμε ότι είναι ο αήττητος πρωταθλητής της Ελλάδας. Πρέπει να ‘χτίσουμε’ την ομάδα μας από την αρχή, βήμα -βήμα, μετά τις απώλειες παικτών που είχαμε. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει δυνατό σύνολο, δεν είναι μόνο ένας παίκτης του στον οποίο εστιάζουμε. Η επιθετική του γραμμή, με τους Πέλκα, Μπίσεσβαρ, Άκπομ, είναι δυνατή».

Για τον εσχάτως αποκτηθέντα από τον Άγιαξ, Έντσον Άλβαρες και τον Ντόνι Φαν Ντε Μπέεκ, ο οποίος αναμένεται να “μετακομίσει” στη Ρεάλ Μαδρίτης, τόνισε:

«Ο Άλβαρες προσαρμόζεται αρκετά γρήγορα, σύντομα θα προσαρμοστεί απόλυτα στις απαιτήσεις μας. Ο Φαν Ντε Μπέεκ είναι στην αποστολή και θα παίξει, δεν ξέρουμε 100% ότι θα φύγει. Θα παίξει και στα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ. Δεν τέθηκε θέμα να μην παίξει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατέληξε, λέγοντας: «Είναι δυνατός αντίπαλος ο ΠΑΟΚ, χρειάζεται να είμαστε εμείς πιο αποτελεσματικοί και να μη χάσουμε τις ευκαιρίες που χάσαμε το Σάββατο με τη Φίτεσε (σ.σ. για το ολλανδικό πρωτάθλημα).

Δεν ξέρω αν είναι πλεονέκτημα για μας που έχουμε ήδη επίσημες υποχρεώσεις στα πόδια μας, θα φανεί αυτό αύριο στο γήπεδο. Ψάχνουμε ακόμη να ‘στρώσουμε’ την ομάδα και να τη φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Κάθε ομάδα έχει δυνατότητες και ατέλειες, δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Πρέπει να βρεθούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση αύριο, όπως θα είναι και ο ΠΑΟΚ. Θέλουμε να απλωθούμε στο γήπεδο, ο αντίπαλος πιστεύουμε θα παίξει κλειστά, θα πρεσάρουμε ψηλά».

Ο αρχηγός του Άγιαξ, Ντούσαν Τάντιτς, με τη σειρά του, δήλωσε: «Θα είναι δύσκολη έδρα η Τούμπα, το ξέρουμε. Θα είναι πιο δύσκολο για τους νέους παίκτες μας, ελπίζουμε να μην επηρεαστούν από την ατμόσφαιρα. Θα κοιτάξουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Προσπαθώ πάντα για το καλύτερο, σε όποια θέση και αν με βάλει ο προπονητής μου να αγωνιστώ. Κρατάμε από την περυσινή σεζόν την εμπειρία που αποκτήσαμε παίζοντας σε δυνατές έδρες, από το ότι έπρεπε να δώσουμε ό,τι είχαμε, για να φτάσουμε εκεί που φτάσαμε. Πολλοί έμπειροι παίκτες έχουν αφήσει την ομάδα, οι καινούργιοι που αποκτήθηκαν θα πρέπει να διεκδικήσουν το ρόλο τους».

Για το ότι θα φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ο Σέρβος επιθετικός μέσος υποστήριξε πως: «Είναι καλό αυτό, αλλά δεν είναι το πιο σημαντικό. Αυτό που έχει σημασία είναι η δουλειά που κάνουμε για την ομάδα, έχουμε πολλούς παίκτες, με ηγετικές ικανότητες, που θα μπορούσαν να το φοράνε».

Ερωτηθείς, δε, από Έλληνα δημοσιογράφο για το τι ξέρει για τον ΠΑΟΚ, αφού χαιρέτησε στα ελληνικά ο Τάντιτς, απάντησε επισημαίνοντας: «Ξέρω τον Πρίγιοβιτς, τον Ίβιτς, τον Βούκιτς. Με τον Πρίγιοβιτς μιλήσαμε πιο στενά και μου είπε ότι ο ΠΑΟΚ είναι δυνατή ομάδα, ότι διαθέτη δύσκολη έδρα. Ότι θα γίνουν δύσκολοι αγώνες και πρέπει να παλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε το στόχο μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης