Ο Τιάγκο Σίλβα -μαζί με τον Νεϊμάρ- επέλεξαν να επιστρέψουν στη Βραζιλία, προκειμένου να βρεθούν κοντά στην οικογένειά τους, αλλά και να αποφύγουν μία ενδεχόμενη προσβολή από τον κορωνοϊό, που πλήττει πλέον την Ευρώπη και ειδικότερα την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία.

Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός της Παρί Σεν Ζερμέν και της Εθνικής Βραζιλίας μίλησε μέσω βίντεο στην εκπομπή «Faixa Especial» του τηλεοπτικού σταθμού «SporTV», για να εξηγήσει τους λόγους της επιστροφής του στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αλλά και για να προσπαθήσει να προειδοποιήσει τους Βραζιλιάνους για τους κινδύνους του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έφτασα την Τετάρτη, μετά από μια μάλλον ήσυχη πτήση. Εδώ στο Ρίο ντε Τζανέιρο, είμαι σε καραντίνα, είναι μια κατάσταση που δεν είναι εύκολη, αλλά ο άνθρωπος έχει μια αξιοσημείωτη ικανότητα προσαρμογής. Στο Παρίσι, τα προπονητικά κέντρα έκλεισαν. Και στη Βραζιλία, έλαβαν ακριβώς τις ίδιες αποφάσεις. Θα προσπαθήσω να γυμνάζομαι σε ατομικό επίπεδο. Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή και στη διατροφή. Δεν είμαστε σε διακοπές. Είναι μια στιγμή προβληματισμού. Όλοι μας φοβόμαστε με ό,τι συμβαίνει. Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, πήρε παράδειγμα από την κατάσταση στην Ιταλία, προκειμένου να λάβει μέτρα περιορισμού εξάπλωσης της πανδημίας.

»Όμως, ακόμη και αν ήταν προσεκτικός με αυτό που συνέβαινε σε αυτή την γειτονική χώρα, η Γαλλία δεν κατόρθωσε πραγματικά να προστατευθεί. Στη Βραζιλία, μπορεί να έχουμε ακόμη χρόνο. Ελπίζω ότι η κρίση δεν θα είναι τόσο βίαιη όσο στην Ευρώπη. Είναι η ελπίδα μας. Ελπίζω ότι οι άνθρωποι θα αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης το συντομότερο δυνατό. Ελπίζω ότι οι παραλίες θα είναι άδειες. Αυτές δεν είναι σχολικές διακοπές. Είναι μια στιγμή προβληματισμού. Πρέπει να μείνετε στο σπίτι ελπίζοντας ότι όλα θα επανέλθουν στο φυσιολογικό όσο το δυνατόν συντομότερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης