Το μποϊκοτάζ του αθλητισμού στα social media ισχυροποιήθηκε ακόμα περισσότερο, με αρκετούς οργανισμούς που εντάχθηκαν στην πρωτοβουλία των αγγλικών ποδοσφαιρικών συλλόγων, σε μια επίδειξη αλληλεγγύης κατά της διαδικτυακής κακοποίησης.

Η UEFA ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στο μποϊκοτάζ, που αρχίζει από αύριο 30 Απριλίου και θα διαρκέσει έως τις 3 Μαΐου, όπως και το αγγλικό ράγκμπι και η βρετανική ποδηλασία. Ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει «σιωπηλή» στις πλατφόρμες της, ξεκινώντας από τις 17:00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα η ομοσπονδία ράγκμπι (RFU) δήλωσε ότι όλα τα κανάλια κοινωνικών μέσων, όπως το England Rugby, το Premier 15s, το πρωτάθλημα Greene King IPA και τα GB7s θα απενεργοποιήσουν τους λογαριασμούς μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, δήλωσε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα μετά την αύξηση της διαδικτυακής κακοποίησης και του μίσους που απευθύνεται στους ποδοσφαιριστές και σε όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.

«Υπήρξαν κακοποιήσεις τόσο στο γήπεδο όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει να σταματήσει, με τη βοήθεια του κοινού και των νομοθετικών αρχών και των γιγάντων των social media» ανέφερε σε δήλωσή του ο Σλοβένος και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το να αφήνουμε μια κουλτούρα μίσους να μεγαλώνει με ατιμωρησία είναι επικίνδυνο, πολύ επικίνδυνο, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά και για την κοινωνία στο σύνολό της. Έχουμε αρκετούς από αυτούς τους δειλούς που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους για να εκτοξεύσουν τις βλαβερές ιδεολογίες τους».

Η αρχηγός της ομάδας ράγκμπι της Αγγλίας, Σάρα Χάντερ, δήλωσε ότι, ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βοήθησαν να φέρουν κοντά τους φιλάθλους, η διαδικτυακή κακοποίηση, ο ρατσισμός και η παρενόχληση δεν πρέπει να συνεχιστούν.

Η εκστρατεία έλαβε επίσης υποστήριξη από το Premiership Rugby, το αγγλικό κρίκετ και την ομοσπονδία Τένις (LTA), καθώς και από τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς BT Sport, Sky Sports και talkSPORT.

Ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής Ποδηλασίας, Μπράιαν Φέισερ, είπε ότι ο οργανισμός θα απενεργοποιήσει τα κοινωνικά δίκτυά του αυτό το Σαββατοκύριακο.

«Ο αθλητισμός πρέπει να είναι περιεκτικός, διαφορετικός και φιλόξενος και οι αθλητές πρέπει να είναι σε θέση να αλληλεπιδρούν με το κοινό, χωρίς να βρίσκονται στο τέλος της συνεχούς, διαδεδομένης και αποτρόπαιας κακοποίησης» ανέφερε σε δήλωσή του.

«Εξίσου σημαντικό είναι να καλέσουμε όλοι μαζί αυτές τις εταιρείες των social media που έχουν την ευθύνη, να διαδραματίσουν επίσης τον ρόλο τους».

Επίσης η ομοσπονδία Darts και η επαγγελματική ένωση παικτών Darts συμμετέχουν στο μποϊκοτάζ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης