Hμέρα κρίσης είναι η σημερινή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο βρίσκεται στην εντατική «διασωληνωμένο», ειδικά δε μετά το πλήγμα που δέχτηκε στο σώμα του από τα θλιβερά γεγονότα στην Τούμπα, που επέφεραν άλλωστε την επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος.


Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσεις στις 12.00 ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της παγκόσμιας ομοσπονδίας Χέμπερτ Χούμπελ…
Για να καταφέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο να βρει γιατρειά θα χρειαστούμε τη συνδρομή και τα φώτα «γιατρών» από το εξωτερικό, των ειδικών για τέτοια θέματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι εσπευσμένα, όπως όλοι θα γνωρίζετε, έπειτα από αίτηση του υφυπουργού Αθλητισμού, στην Αθήνα αφίχθη εκτάκτως ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της παγκόσμιας ομοσπονδίας Χέμπερτ Χούμπελ, όπως κι άλλοι αξιωματούχοι της, προκειμένου να έχουν συνάντηση με τον Γιώργο Βασιλειάδη και τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο.

Πέραν όμως των επαφών με τον υφυπουργό Αθλητισμού και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, ο κ. Χέρμπερτ θα μιλήσει και στη συνέντευξη Τύπου που έχει προγραμματιστεί στις 12.00 το μεσημέρι, όπου θα μιλήσει εκτενώς για τα γεγονότα του ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, που οδήγησαν τη Super League σε επ’ αόριστον διακοπή, θα κάνει γενική αναφορά στα φαινόμενα που παρατηρούνται στο ελληνικό ποδόσφαιρο και θα δώσει απαντήσεις για το πώς προτίθεται η FIFA να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση.

Παράλληλα, θα μιλήσει για το πώς η παγκόσμια ομοσπονδία θα προσπαθήσει να εξυγιάνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο αρκετά χρόνια τώρα απασχολεί τα ξένα δίκτυα όχι για κάποιον καλό λόγο αλλά για τα όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν στα γήπεδά του.

Άρχισε στις 10.00 η συνάντηση Βασιλειάδη-Χούμπελ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο μετά τις 10.00 υποδέχτηκε στο γραφείο του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης τον πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA Χέμπερτ Χούμπελ.

Τα όσα διαδραματίστηκαν στην Τούμπα στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ είναι στο επίκεντρο της συζήτησης, με τον εκπρόσωπο της παγκόσμιας ομοσπονδίας να ευχαριστεί δημόσια τον υφυπουργό για την πρωτοβουλία του να προσκαλέσει στην Αθήνα εκπροσώπους της FIFA.

«Είμαστε εδώ για να συμβουλεύσουμε, όχι για να πάρουμε αποφάσεις. Εμάς μας ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο κι όχι η πολιτική» τόνισε ο κ. Χούμπελ και στη συνέχεια έστειλε το δικό του μήνυμα όσον αφορά στα γεγονότα: «Πάνω από όλα προέχει η ασφάλεια…» δήλωσε.

Από τη μεριά του, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού τον ευχαρίστησε που ήρθε στην Ελλάδα και τόνισε ότι η Πολιτεία, αλλά και η ΕΠΟ ζητούν τη συμβολή της παγκόσμιας ομοσπονδίας, προκειμένου να μπει ένα οριστικό τέλος σε ανάλογα φαινόμενα.

Μετά τον σύντομο χαιρετισμό, οι εκπρόσωποι του Τύπου αποχώρησαν, προκειμένου οι κ.κ. Βασιλειάδης, Χούμπελ, καθώς και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος, να συζητήσουν σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όπως είναι φυσικό, αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα θα ειπωθούν από τον πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης της παγκόσμιας ομοσπονδίας, ο οποίος αναμένεται να δώσει το στίγμα της FIFA αναφορικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το σίγουρο είναι ότι η σημερινή ημέρα κρίνει πολλά για το σήμερα και το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου, που αξίζει ένα καλύτερο μέλλον, αν το αφήσουν να το έχει όλοι όσοι σαν βαρίδια το έχουν κάνει να βουλιάζει κάθε μέρα και πιο βαθιά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης