Τόκιο 2020: Για το χρυσό μετάλλιο η Ιαπωνία στο ποδόσφαιρο ανδρών

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021, 13:17
Τόκιο 2020: Για το χρυσό μετάλλιο η Ιαπωνία στο ποδόσφαιρο ανδρών

Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών είναι ο στόχος του Χάιμε Μοριγιάσου. Ο Ιάπωνας προπονητής της Ολυμπιακής ομάδας της «οικοδέσποινας» ανακοίνωσε σήμερα (22/6) τους παίκτες που αποτελούν την αποστολή και λίγο αργότερα δήλωσε:

«Στοχεύουμε στο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο και έχω επιλέξει τους παίκτες που θα μας δώσουν την καλύτερη ευκαιρία για να τα καταφέρουμε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «ποδοσφαιρική» Ιαπωνία έχει κατακτήσει μόλις ένα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτό χάλκινο, στη διοργάνωση του 1968 στο Μεξικό, ενώ στη διοργάνωση του Τόκιο (23/7-8/8) οι «αμφιτρύωνες» θα αντιμετωπίσουν στο πλαίσιο του 1ου ομίλου, τη Γαλλία, το Μεξικό και τη Νότια Αφρική.

Μεταξύ των «αστέρων» της ιαπωνικής Ολυμπιακής ομάδας είναι ο Χιρόκι Σακάι, ο οποίος μετά από πέντε χρόνια αποχώρησε από την Μαρσέιγ, ο Μάγια Γιοσίντα της Σαμπντόρια, ο οποίος μετρά 107 διεθνείς συμμετοχές και θα λάβει μέρος για τρίτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς επίσης και ο Γουατάρου Έντο της Στουτγκάρδης.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021, 13:33