Μολονότι η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαιρου έχει χάσει προ πολλού το… τρένο που οδηγεί στην τελική φάση του Euro 2016, ο Κώστας Τσάνας στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει του αγώνα με τη Βόρεια Ιρλανδία, τόνισε ότι η ομάδα του έχει κίνητρο για τη νίκη στο Μπέλφαστ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι πρέπει «…να αγαπήσουμε τον Έλληνα παίκτη και να σταματήσει η ισοπέδωση».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός:

Για την Εθνική και το παιχνίδι της Πέμπτης: «Γι αυτό κάποιοι παίζουν ποδόσφαιρο. Υπάρχει κίνητρο. Ξέρουμε πόσο δύσκολη ήταν η προκριματική φάση. Παίζουμε απέναντι στην πρωτοπόρο και έχουμε υποχρέωση να βάλουμε τα δυνατά μας. Προερχόμαστε από δύσκολα ματς, είναι μία ευκαιρία να δούμε πράγματα. Τα προκριματικά ανήκουν στο παρελθόν, το βλέμμα μας είναι στο μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν δηλώνει ένας παίκτης κάτι για μας, μπορεί να αποτελέσει μία καλή ευκαιρία να δούμε πώς μας αντιμετωπίζουν. Και οι Ρουμάνοι τα ίδια έλεγαν. Παίζει ο πρώτος με τον τελευταίο αλλά θα το δούμε αύριο. Αυτό που μετράει σε μία Εθνική είναι η… δεξαμενή των παικτών. Σε μας υπήρχε μία μετάβαση. Κάποιοι παίκτες σταμάτησαν και άλλοι δεν είχαν ομάδα.

Άρα, θα έδειχνα στον καινούριο κόουτς τους παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν και ο ίδιος θα επέλεγε. Κάθε ομάδα έχει τα πάνω και τα κάτω της. Η Γαλλία έφυγε από Μουντιάλ χωρίς νίκη. Θα πρέπει να αγαπήσουμε τον Έλληνα ποδοσφαιριστή για να στήσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα. Να φτιάξουμε κανόνες που θα τηρούνται.

Εάν η ομάδα θέλει να αλλάξει σελίδα, θα πρέπει να αντιμετωπίζει σοβαρά τα ματς. Η Εθνική έχει γράψει ιστορία και οι δυσκολίες γεννούν ηγέτες. Οι παίκτες που θα βγουν αλώβητοι από αυτό θα οδηγήσουν την Εθνική. Έχουμε παίκτες με προσωπικότητα αλλά σε όλους συμβαίνει να έχουν μία κακή πορεία. Ας μην ισοπεδώνουμε τα πάντα. Ας σταματήσει αυτή η ισοπέδωση. Εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα ψάξω να βρω κίνητρο για τα παιδιά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης