Τζον Φαν΄τ Σιπ: «Είπα στους παίκτες μου να παίξουν για τη χώρα και το εθνόσημο»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019, 18:57
Τζον Φαν΄τ Σιπ: «Είπα στους παίκτες μου να παίξουν για τη χώρα και το εθνόσημο»

Στη μεγάλη βαθμολογική σημασία που έχει για την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου ο αυριανός (5/9) αγώνας με τη Φινλανδία στο Τάμπερε στάθηκε ο Τζον Φαν΄τ Σιπ, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο Ολλανδός τεχνικός, που ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στον πάγκο της «γαλανόλευκης», έκανε λόγο για μία αναμέτρηση όπου διακυβεύονται πολλά, υπογραμμίζοντας ότι με νίκη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα έχει ελπίδες πρόκρισης στα τελικά του EURO 2020.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός:

Για το παιχνίδι και το τι περιμένει: «Περιμένω ένα παιχνίδι με ένταση. Η Φινλανδία παίζει εντός και θα έχει τη συμπαράσταση από τον κόσμο της. Παίζουμε ένα πολύ σημαντικό ματς για να μείνουμε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Οι δύο ομάδες θα δώσουν μάχη για μία σημαντική νίκη. Εάν κερδίσουμε θα μειώσουμε τη διαφορά και θα έχουμε τις ελπίδες μας για να πάμε στο Euro. Είναι μία αναμέτρηση όπου διακυβεύονται πολλά».

Για τον Πούκι: «Ξέρω τις δυνάμεις του, όμως δεν παίζω εγώ. Το σημαντικό είναι πως τον ξέρει η άμυνά μας. Έχουμε δει υλικό της Εθνικής Φινλανδίας. Είναι ένας σημαντικός παίκτης και θα πρέπει να τον διαχειριστούμε και να τον αντιμετωπίσουμε ανάλογα. Είδαμε βίντεο με τη Φινλανδία και με μεμονωμένους παίκτες. Ο Πούκι είναι πολύ καλός παίκτης και θα προσπαθήσουμε να τον σταματήσουμε».

Για τον Πούκι και τον Λιτμάνεν: «Ο Πούκι είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Ο Γιάρι όμως σημαίνει πολλά περισσότερα, κυρίως για όσα πέτυχε στην καριέρα του με μεγάλες ομάδες. Ο Γιάρι υπήρξε μεγάλος παίκτης. Είναι διαφορετικοί παίκτες. Ο Πούκι έχει δρόμο ακόμα».

Για την κατάσταση που βρήκε την Εθνική: «Δουλεύουμε έναν μήνα τώρα μαζί με την ομάδα που έχουμε και με τους Φύσσα και Κωνσταντινίδη. Έχουμε δει πολλά ματς και πολλούς παίκτες. Ξέρουμε πως έχουμε μία καλή ομάδα. Διαλέξαμε παίκτες που παίζουν στις ομάδες τους και που είναι σε καλή κατάσταση. Καταλαβαίνουμε πως είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά οι τελευταίες ημέρες ήταν καλές. Είχαμε καλό κλίμα και δεν εντοπίσαμε αρνητική ενέργεια. Περιμένουμε το 100% από τους παίκτες για ένα καλό αποτέλεσμα. Να τα δώσουν όλα για την χώρα τους. Είναι προνόμιο αυτό. Να παίζεις για την Εθνική. Μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα εάν το πιστέψουμε. Έχω πει στους παίκτες μου ότι πρέπει να παίξουν για την χώρα και το εθνόσημο. Εάν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για τον Λουντ και το εάν οι παίκτες του, του έχουν αναφέρει κάτι: «Ναι μιλάμε με τους παίκτες μας. Από όλες τις πλευρές παίρνουμε πληροφορίες. Είναι παίκτης που μπορεί να καλύψει πολύ καλά το κέντρο. Είναι δυνατός, σκληρός και γρήγορος. Είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Μας έχουν πει οι παίκτες μας που τον ξέρουν ορισμένες λεπτομέρειες».

Για τα απλά πράγματα που προσπάθησαν να μεταφέρουν: «Τα απλά πράγματα προσπαθούμε να τα δείξουμε με βίντεο και άλλα πράγματα. Κοιτάμε για να έχουμε την πιο καλή απόδοση. Έχουμε εντοπίσει την απόσταση που υπάρχει με την επίθεση και τις άλλες γραμμές. Ήταν μεγάλη. Ειδικά η απόσταση μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Έχουμε εντοπίσει πράγματα που χρήζουν βελτίωσης. Κάναμε πολλές επεξηγήσεις καθώς δεν μπορούσαμε να προπονηθούμε πολύ. Δεν έχουμε τον χρόνο να κάνουμε πολλές προπονήσεις».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019, 19:23