Για την κόντρα που έχει ξεσπάσει στην ΕΠΟ ανάμεσα στον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Τάκη Μπαλτάκο και τον εκτελεστικό διευθυντή της, Ιάκωβο Φιλιππούση, μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ και τον δημοσιογράφο Θάνο Μπλούνα, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου.

Αναλυτικά όσα είπε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος, υπάρχει έντονος προβληματισμός από όλες τις Ενώσεις. Αυτό που συμβαίνει σήμερα από τον εκτελεστικό διευθυντή δεν έχει προηγούμενο. Ένας υπάλληλος όπως ο Φιλιππούσης, που στοιχίζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο παραπάνω από 150.000 ευρώ τον χρόνο να στέλνει επιστολή με αυτούς τους προσβλητικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον πρόεδρο.

Δεν μπορεί ο υπάλληλος να παραβιάζει το καταστατικό που είναι σαφέστατο. Ο εκτελεστικός διευθυντής είναι υπό την εποπτεία του προέδρου. Δεν μπορεί ο εποπτευόμενος να είναι πάνω από τον πρόεδρο. Είναι κάτι πολύ στενάχωρο. Δεν χρειάζεται αυτή η κόντρα που δεν υπήρχε ποτέ στον παρελθόν. Είναι μεγάλο πρόβλημα.

Ίσως θα πρέπει και από τον πρόεδρο και την εκτελεστική επιτροπή να υπάρξουν πιο δυναμικές κινήσεις. Ο πρόεδρος έχει δείξει ότι τον διακρίνει δυναμική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν θα πρέπει να δημιουργούμε πρόβλημα στο έργο του προέδρου που έχει να αντιμετωπίσει εξωτερικά προβλήματα. Ο πρόεδρος εποπτεύει τον εκτελεστικό διευθυντή και τις διοικητικές υπηρεσίες. Δεν εποπτεύει ο Φλιππουσης τον πρόεδρο. Όποιος δεν το εφαρμόζει αυτό θα πρέπει να πάει να κάνει κάτι άλλο.

Θα πρέπει να παρθούν άμεσα ριζοσπαστικές αποφάσεις από εκτελεστική επιτροπή και τον πρόεδρο για να προχωρήσει το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν σαφέστατες παραβιάσεις του καταστατικού. Θα πρέπει ο εκτελεστικός διευθυντής να υλοποιεί τις αποφάσεις της εκτελεστικής επιτροπής.

Θα πρέπει ο πρόεδρος να κάνει αυτά που προβλέπονται για να υπάρξει ηρεμία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης