Σε επίσημη τοποθέτησή της την Πέμπτη (17/06) η UEFA, ενημέρωσε πως η Εθνική Γαλλίας επιβεβαίωσε, ότι ο Μπένζαμιν Παβάρ δεν υπέστη διάσειση κατά τη διάρκεια του αγώνα της περασμένης Τρίτης (15/06) με τη Γερμανία στο Μόναχο, για την 1η αγωνιστική του ΣΤ’ ομίλου του Euro 2020.

Έχοντας χτυπήσει σοβαρά στο πρόσωπο από μία διεκδίκηση της μπάλας με τον Ρόμπιν Γκόσενς, χωρίς όμως να αντικατασταθεί, ο Παβάρ προκάλεσε την έντονη ανησυχία, ειδικά απ’ την ένωση παικτών της Fifpro. Την Πέμπτη (17/06) η UEFA μέσω του διευθυντή του Euro, Μάρτιν Κάλεν, ξεκαθάρισε πως ο διεθνής Γάλλος αμυντικός δεν είχε υποστεί διάσειση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είχαμε την επιβεβαίωση απ’ τη γαλλική ομάδα, πως δεν υπήρξε διάσειση του ποδοσφαιριστή» εξήγησε ο Κάλεν, ενώ η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία, σε ανακοίνωσή της τόνισε: «Σύμφωνα με έκθεση που λάβαμε στα χέρια μας απ’ τη γαλλική ομάδα, ξεκαθαρίζεται πως δεν υπήρξε απώλεια συνείδησης απ’ την πλευρά του παίκτη. Ο γιατρός της ομάδας δεν είχε κανένα λόγο να ανησυχήσει για ενδεχόμενο διάσεισης, τόσο στον αγωνιστικό χώρο, είτε μετά από εμπεριστατωμένη αξιολόγηση που έγινε από διάσημο ειδικό (σ.σ. τον ειδικό νευρολόγο Ζαν-Φρανσουά Κλερμάν) κατά τη διάρκεια ενός επόμενου ελέγχου.

Σε κάθε περίπτωση, ο παίκτης θα βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση τις προσεχείς ημέρες. Είμαστε εντούτοις, απόλυτα ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι οι ενέργειες της ιατρικής ομάδας, ήταν απόλυτα σύμφωνες με το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε περιπτώσεις διάσεισης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης