Η διοικητική αρχή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα ενημερώσει τις ομάδες-μέλη της και τα εθνικά συγκροτήματα να μη δίνουν αγώνες σε χώρες όπου οι γυναίκες δεν έχουν πλήρη πρόσβαση στα γήπεδα.

Η UEFA δεν διευκρίνισε σε ποιες χώρες θα εφαρμοστεί η συγκεκριμένη δράση. Το Ιράν, ωστόσο, ήταν το επίκεντρο της προσοχής από τότε που μία γυναίκα οπαδός έχασε τη ζωή της νωρίτερα μέσα στον μήνα, αφού αυτοπυρπολήθηκε για να διαμαρτυρηθεί για τη σύλληψή της επειδή ήθελε να παρακολουθήσει έναν αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παγκόσμια συνομοσπονδία (FIFA) αναφέρει ότι έχει δοθεί διαβεβαίωση από τις ιρανικές Αρχές ότι ο προκριματικός αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις 10 Οκτωβρίου εναντίον της Καμπότζης, στην Τεχεράνη, θα είναι ανοιχτός και για τις γυναίκες.

Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσεφέριν δήλωσε ότι η ανώτατη αρχή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου δεν έχει την εξουσία να τιμωρεί ευρωπαϊκές ομάδες που μπορεί να παίζουν σε χώρες που δεν επιτρέπουν απεριόριστη πρόσβαση στις γυναίκες, αλλά επεσήμανε ότι υπάρχει ευρεία υποστήριξη στην οργάνωσή του για την προσέγγιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης