Σάλος έχει προκληθεί στη Βενεζουέλα από τις καταγγελίες για σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης στην εθνική ομάδα των γυναικών της χώρας. Η κορυφαία παίκτρια της εθνικής ομάδας, Ντέινα Καστεγιάνος, κατήγγειλε τον πρώην προπονητή Κένεθ Ζερεμέτα, από τον Παναμά, κατηγορώντας τον για κακοποιητική συμπεριφορά.

«Το 2020, μία από τις συμπαίκτριες μας εξομολογήθηκε ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από την ηλικία των 14 ετών από τον προπονητή», αναφέρεται σε ένα κείμενο που υπογράφουν 24 ποδοσφαιρίστριες και αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την Καστεγιάνος, επιθετικό της Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία το 2017 ήταν ανάμεσα στις τρεις κορυφαίες του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο κείμενο αυτό ο Ζερεμέτα χαρακτηρίζεται «τέρας», στη διάρκεια της πολυετούς θητείας του από το 2008 έως το 2017, κερδίζοντας δύο φορές τον τίτλο της Νότιας Αμερικής κάτω των 17 ετών και εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή σε δύο Μουντιάλ με ισάριθμες παρουσίες στα ημιτελικά.

«Αποφασίσαμε να σπάσουμε τη σιωπή για να αποτρέψουμε καταστάσεις σωματικής, ψυχολογικής και σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης από τον προπονητή ποδοσφαίρου Κένεθ Ζερεμέτα, έτσι ώστε να μην υπάρξουν περισσότερα θύματα. Ζητάμε από όλα τα σχετικά άτομα -FIFA, συνομοσπονδίες, ομοσπονδίες και πρωταθλήματα- να μην επιτρέψουν σε αυτόν τον προπονητή να συνεχίσει τη ζωή του στο γυναικείο ποδόσφαιρο», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο της καταγγελίας για τον Ζερεμέτα, ο οποίος απολύθηκε το 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης