Η Βραζιλία κατάκτησε το Copa America επικρατώντας, 3-1 του Περού στο Μαρακανά. Η «σελεσάο» προηγήθηκε στο 15’ με τον Έβερτον, όμως στο 44’ οι Περουβιανοί ισοφάρισαν στο 44’ με πέναλτι του Γκερέρο. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Ζεσούς πέτυχε το 2-0, ενώ στο 70’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 90’ με πέναλτι ο Ριτσάρλισον.

Στις 22 Ιουνίου, στο Σάο Πάολο, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του 46ου Κόπα Αμέρικα, η «οικοδέσποινα» του τουρνουά, Βραζιλία είχε διαλύσει το Περού με 5-0 στην φάση των ομίλων. Δεκαπέντε ημέρες μετά, η «σελεσάο» επικράτησε για 2η φορά επί των Περουβιανών με 3-1 στον τελικό της διοργάνωσης και πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου μέσα στο «σπίτι» της για 9η φορά στην Ιστορία της, πρώτη φορά μετά το 2007 και μετά από δύο χαμένους τελικούς από την Χιλή (2015, 2016).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη στιγμή που η ομάδα του Τίτε απέκλεισε την Αργεντινή στους ημιτελικούς, αυτομάτως είχε εξελιχθεί ως το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο. Αυτό το επιβεβαίωσε και στο θρυλικό «Μαρακανά» του Ρίο ντε Τζανέιρο, έστω κι αν δέχτηκε το πρώτο της γκολ στο τουρνουά από το πέναλτι του Γκερέρο, έστω κι αν στο τελευταίο 20λεπτο αγωνίστηκε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Ζεσούς με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η ομάδα του Γκαρέκα, από την άλλη, επιβεβαίωσε ότι δικαίως έφτασε στον τελικό. Μπορεί να έχασε για πρώτη φορά σε καταληκτικό αγώνα, ωστόσο, απέδειξε ότι διαθέτει μια ομάδα που μπορεί να σταθεί με αξιώσεις απέναντι σε παραδοσιακά μεγαλύτερες δυνάμεις, όπως η Χιλή, την οποία νίκησε με χαρακτηριστική άνεση στον ημιτελικό (3-0)! Απέτυχε να πάρει ξανά το τρόπαιο μετά από 44 χρόνια (1975), παρόλα αυτά επιστρέφει στη Λίμα με «ψηλά το κεφάλι» και την 2η θέση στο Κόπα Αμέρικα.

Βραζιλία – Περού 3-1 (ΕΡΤ Sports)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ: 15′ Έβερτον (Βραζιλία), 44′ πεν. Γκερέρο (Περού), 45′ +3′ Ζεσούς (Βραζιλία), 90′ πεν. Ριτσάρλισον (Βραζιλία)

 

 

 

 

 

Κίτρινες κάρτες: Ζεσούς, Σίλβα, Ριτσάρλισον – Τάπια, Ζαμπράνο, Αντβίνκουλα

Κόκκινες κάρτες: 70′ Ζεσούς

Βραζιλία (Τίτε): Άλισον, Σάντρο, Σίλβα, Μαρκίνιος, Ντάνι Άλβες, Κασεμίρο, Αρτούρ, Ζεσούς, Κουτίνιο (77′ Μιλιτάο), Έβερτον (90′ Άλαν), Φιρμίνο (75′ Ριτσάρλισον).

Περού (Γκαμπριέλ Γκαρέτσα): Γκαλέσε, Αντβίνκουλα, Ζαμπράνο, Αμπράμ, Τραούκο, Τάπια (82′ Γκονζάλες), Γιοτούν (78′ Ρουιντίαζ), Καρίγιο (86′ Πόλο), Κουέβα, Φλόρες, Γκερέρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης