Οι παίκτες της βραζιλιάνικης, Γκρέμιο, μπήκαν στο γήπεδο φορώντας μάσκες την Κυριακή (15/03) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι έπρεπε να παίξουν κάτω από τον φόβο του κορωνοϊού να αναπτύσσεται έντονα και στην χώρα της Νότιας Αμερικής.

Οι ποδοσφαιριστές, με επικεφαλής τον προπονητή, Ρενάτο Πορταλούπι βγήκαν από την φισούνα για να αγωνιστούν στο Sao Luiz και παρατάχθηκαν πριν το παιχνίδι με καλυμμένα τα πρόσωπά τους από λευκές μάσκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή η διαμαρτυρία των παικτών να μπουν στο γήπεδο με μάσκες καθιστά σιωπηρή την υποστήριξή μας για τη διακοπή του πρωταθλήματος», δήλωσε ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος της Γκρέμιο, Πάουλο Λουζ, στην ιστοσελίδα UOL, συμπληρώνοντας: «Η ζωή πρέπει να έχει προτεραιότητα».

Στον αγώνα δεν επετράπη η είσοδος οπαδών. Η διαμαρτυρία έρχεται καθώς οι παίκτες και οι σύλλογοι σε όλη τη Νότια Αμερική αρχίζουν να παραπονιούνται για τις αποφάσεις των ποδοσφαιρικών αρχών για τη διεξαγωγή των αγώνων, αλλά πίσω από κλειστές πόρτες.

Ο προπονητής του Φλαμένγκο, Ζόρζε Ζεζούς, ζήτησε τη διακοπή του πρωταθλήματος, λέγοντας ότι οι παίκτες έπρεπε να προστατεύονται επειδή «δεν είναι υπεράνθρωποι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Αργεντινή, η Ρίβερ Πλέιτ αρνήθηκε αγωνιστεί στην αναμέτρηση της Superliga με την Ατλέτικο Τουκουμάν το Σάββατο (14/03). Ο σύλλογος του Μπουένος Άιρες έκλεισε το γήπεδο, αφήνοντας τους διαιτητές και μια ομάδα ανθρώπων της Ατλέτικο έξω από αυτό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης