Tην εμπειρία του από την ατμόσφαιρα που επικρατεί στα ελληνικά γήπεδα κατέθεσε σε συνέντευξή του στην «Estadio Deportivo», ο Μανόλο Χιμένεθ, με αφορμή το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπέτις, για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.

Ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ και νυν της Λας Πάλμας, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι οι Έλληνες οπαδοί είναι παθιασμένοι με τις ομάδες τους, λέγοντας με νόημα ότι «…δεν τρώνε κανέναν, ακόμα κι όταν βγαίνουν πιστόλια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Aναλυτικά όσα είπε ο Χιμένεθ:

Για την κατάσταση του Ολυμπιακού: «Μετά τη φανταστική σεζόν μας με την ΑΕΚ, που τελείωσε την κυριαρχία του για μια δεκαετία, ο Ολυμπιακός έχει κάνει μια μεγάλη αναδόμηση. Λίγοι από την εξαιρετική ομάδα που είχε, παρέμειναν».

Για την ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα: «Ο Έλληνας είναι οπαδός 100% αφοσιωμένος στην ομάδα του. Θυμώνει όταν χάνει και χαίρεται ξανά όταν νικάει, αλλά είναι πάντα με την ομάδα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα συναντήσει (σ.σ. η Μπέτις) έναν οπαδό που ονειρεύεται να νικήσει εκείνη και το ισπανικό ποδόσφαιρο, το οποίο το σέβονται πολύ εκεί. Δεν… τρώνε κανέναν, ακόμα και όταν τραβάνε πιστόλια.

Είναι πολύ επιθετικοί στο παιχνίδι, δεν δίνουν χώρους. Υπάρχουν 3-4 ομάδες οι οποίες θα μπορούσαν να παίξουν στην Primera Division και μια απ’ αυτές είναι ο Ολυμπιακός».

Για το πώς πρέπει να παίξει η Μπέτις: «Τεχνικά και από άποψη κατοχής η Μπέτις είναι ανώτερη. Όμως αν αφήσει τον Ολυμπιακό να αναπτυχθεί θα είναι δύσκολο. Το να κερδίσεις στην Ελλάδα είναι δύσκολο. Η κατοχή είναι ο καλύτερος τρόπος άμυνας.

Η Μπέτις χρειάζεται να παίξει σαν ομάδα και να βγει για να κερδίσει. Αν κάτσει πίσω, ο ενθουσιασμός των οπαδών και των ποδοσφαιριστών θα της βάλει δύσκολα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης