Τρεις περίπου ώρες διήρκεσε η συνάντηση των εκπροσώπων των τεσσάρων «κορυφαίων» ελληνικών ομάδων με αντιπροσωπεία της UEFA και της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, παρουσία και του προέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένου.

Η συνάντηση έγινε στην Αθήνα και παρέστησαν εκ μέρους των διεθνών ομοσπονδιών οι Ζόραν Λάκοβιτς, Πετρ Φούσεκ και Μάριος Γεωργίου, ενώ τις ελληνικές ΠΑΕ εκπροσώπησαν οι Μάκης Γκαγκάτσης (ΠΑΟΚ) η Αγγελική Αρκάδη (ΑΕΚ), η Λίνα Σουλούκου (Ολυμπιακός) και ο δικηγόρος κ. Μποτσιβάλης (Παναθηναϊκός).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκπρόσωποι των δυο συνομοσπονδιών ζήτησαν μεγαλύτερη προσπάθεια για την αναβάθμιση του ελληνικού πρωταθλήματος, και επιβεβαίωσαν πως η UEFA πιέζει και αυτή προς την κατεύθυνση της εφαρμογής του VAR στη Σούπερ Λίγκα.

Επίσης ομολόγησαν πως η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αξίωσε την παρουσία ξένων αρχιδιαιτητών στην ΚΕΔ και ζήτησε να ορίζονται ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι. Οι εκπρόσωποι της ανώτερης αρχής του ποδοσφαίρου της «Γηραιάς Ηπείρου», πάντως, δικαιολόγησαν τις κακές διαιτησίες των Ελλήνων ρέφερι, λέγοντας χαρακτηριστικά πως στους πίνακες υπάρχουν αρκετοί άπειροι μετά τις καλοκαιρινές ανακατατάξεις.

Η αξίωση να καλούνται ξένοι διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια που κρίνουν τον τίτλο, που εκφράστηκε από τον εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ, απαντήθηκε με δυστοκία, δεδομένου πως κάτι τέτοιο πολύ δύσκολα θα συμβεί αφού η UEFA δεν μπορεί να βρει τόσους διαθέσιμους ξένους διαιτητές κάθε αγωνιστική, ενώ είναι αξιοσημείωτο πως οι άνθρωποι της UEFA και της FIFA δεσμεύτηκαν πως στην αυριανή συνάντησή τους με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, θα του γνωστοποιήσουν την επιθυμία τους για όσο το δυνατόν πιο γρήγορη εφαρμογή του VAR στην Σούπερ Λίγκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης