Σπουδαία εκτός έδρας νίκη με γκολ του Διαμαντάκου στο 90ο λεπτό πέτυχε την Κυριακή ο Εργοτέλης στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, αν και αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 71΄ λόγω αποβολής τους Ρομάνο, επικράτησε με 3-2 του Αστέρα στην Τρίπολη, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Super League και ουσιαστικά εξασφάλισε την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα για το συγκρότημα του Βεργέτη που με γκολ των Σανκαρέ (47΄) και Χουάνμα (68΄) απάντησε δύο φορές σε τέρματα των Μονακέλο (33΄), Χαντί (66΄).

Εντούτοις δεν μπόρεσε να το πράξει και τρίτη φορά, με αποτέλεσμα ο Εργοτέλης να πάρει τη νίκη, χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Διαμαντάκου στο 90′.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Αστέρας Τρίπολης ανέλαβε τα ηνία του αγώνα με το… καλησπέρα και ήταν μόνιμα στην επίθεση από το πρώτο λεπτό του ματς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 5΄ ο Χουάνμα πλάσαρε το Στοΐκοβιτς, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Σέρβου γκολκίπερ ενώ στο 18΄ ο τερματοφύλακας των Κρητών έκανε εντυπωσιακή απόκρουση στην καρφωτή κεφαλιά του Βάλντο μετά τη σέντρα του Λούι.

Πάντως ο «φύλακας άγγελος» της εστίας των Ηρακλειωτών χρειάστηκε να δείξει την κλάση του και τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν δεν αιφνιδιάστηκε από την κοντινή προβολή του Καράσκο, απομακρύνοντας την μπάλα.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Εργοτέλης προηγήθηκε στο 33΄, όταν από πολύ ωραία προσπάθεια του Ιμπραΐμ από δεξιά (απέφυγε τον Χουάνμα) και γύρισμα στη μεγάλη περιοχή, ο Μονακέλο με πλασέ πάνω στην κίνηση «νίκησε» το Μπαντή κι «έγραψε» το 0-1.

Οι Αρκάδες έχασαν μεγάλη ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσα στο 37΄, με τον Καράσκο να βγαίνει τετ-α-τετ με το Στοΐκοβιτς, αλλά καθυστέρησε κι έδωσε την ευκαιρία στον Αντελέγιε να βάλει την προβολή και να διώξει σε κόρνερ.

Πάντως στις αρχές του δευτέρου μέρους οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση με την κεφαλιά του Σανκαρέ (47΄) κι ενώ ο γκολκίπερ του Εργοτέλη, Στοΐκοβιτς, ήταν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο.

Το δεύτερο μέρος εξελίχθηκε σε…ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών για τις δύο ομάδες, που παρ’ όλα αυτά βρήκαν ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Χαντί στο 66΄ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους Κρήτες, αλλά η χαρά των παικτών και του πάγκου των φιλοξενούμενων δεν κράτησε πολύ, καθώς στο 68΄ ο Χουάνμα διαμόρφωσε το 2-2.

Ο Εργοτέλης έμεινε με 10 παίκτες στο 71΄, λόγω της αποβολής του Ρομάνο με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ωστόσο δεν κατέθεσε τα όπλα και σε μία από τις αντεπιθέσεις του, στο 89΄, κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ιμπραΐμ.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Διαμαντάκος νίκησε από την άσπρη βούλα τον Μπαντή και διαμόρφωσε το τελικό 3-2, αποτέλεσμα με το οποίο «έσπασε» το αήττητο του Αστέρα στην Τρίπολη.

Κίτρινες:
Ρομάνο, Κυριακόπουλος

Κόκκινες:
Ρομάνο (71` δεύτερη κίτρινη)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στ.Βεργέτης):
Μπαντής, Λούι (81΄ Ναβάρο), Κυριακόπουλος, Σανκαρέ, Γκοιάν, Μουνάφο, Κουρμπέλης, Βάλντο (70΄ Μπαράλες), Χουάνμα, Ντε Μπλάσις, Καράσκο

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Μ.Ουζουνίδης): Στοΐκοβιτς, Τζανακάκης, Αντελέγιε, Σαρρής, Πίτσος, Ιμπραΐμ, Μπουχαλάκης (90΄+2 Γιοβάνοβιτς), Καρντόζο, Μονακέλο (76΄ Διαμαντάκος), Ρομάνο, Χαντί (90΄+4 Ρέντζας)

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης